Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Doğuma giderken hazırlıklı mısınız?

.Kız ya da erkek çocuk olup olmaması ise pek de fark etmiyor... Ebeveynler son haftalarda hazırlıklarına hız vermeliler...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 15:17:27

Doğuma giderken hazırlıklı mısınız?

Doğum süreci başta kadınlar olmak üzere bütün aile için ince planlamaların yapıldığı bir dönem.... Doğum yaklaşıp, haftalar sona yaklaştığında bir nevi hastanelerle hemhal olunur. Kritik dönemde ve bilhassa doğumun an meselesinde ilk akla gelen doğum çantasının hazırlanması ve hastaneye giderken hiç bir detay atlanmadan nelerin hazırlanacağı....Kız ya da erkek çocuk olup olmaması ise pek de fark etmiyor...

Doğum çantası hazırlama listesinde; Önden iliklenen 3 adet tüm vücut tulumu, çorap, eldiven ve şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi, bebek mendilleri, yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi, yedek zıbın.

Anne ve babalar için ise; Yiyecek ve içecek gibi gıda ürünleri. Kamere, şarj, terlik, havlu ve sabahlık gerekiyor. Anne için özellikle göğüs pedi, kişisel bakım için gerekli malzemeler, hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafet ve ayakkabılar, nüfus cüzdanı ve sağlık sigorta kartı , göğüs ucu kremi bulundurulmalıdır.

Kritik dönemde küçük liste

Doğum çantası doğumdan yaklaşık iki hafta öncesinde hazırlanması gerekir. Hamileliğin 32.haftasından itibaren doğum çantası hazırlamak uygundur.

Göğüs pedleri, emzirme sütyeni,

Bir emzirme örtüsü
Bir şal ya da sabahlık,
Terlikler,
Telefon ve şarj cihazı,
Dudak kremi,
Doğum planı
Hastane dosyası notları.
Tuvalet ve kozmetik malzemeleri,
Vücut losyonu veya masaj yağı,
Eve giderken giymek için rahat giysi gerekiyor.

Haber Ara