Dolar

32,5104

Euro

34,9083

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Doğu Türkistanlıların evlerine yerleştirilen Çinliler için rakam verildi!

Türkiye kamuoyunda da büyük tepki çeken Çin’in asimilasyon politikasının Pekin yönetimi tarafından gizlenmediği ortaya çıktı! Buna göre Müslümanların evlerine yerleştirilen Çinlilere ilişkin rakam paylaşıldı!

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-04 22:45:02

Doğu Türkistanlıların evlerine yerleştirilen Çinliler için rakam verildi!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İktidardaki Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Sincan Günlüğü Gazetesi, hafta başında yayınladığı bir haberde Çin'in asimilasyon politikasına ilişkin rakam verdi. Buna göre 2018'in 11 ayında toplam 1 milyon 120 bin "resmi görevli" Doğu Türkistan'daki 1 milyon 690 bin Müslüman ailenin evinde "yatıya" kaldı.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı haberde "Müslüman ailelerin bu görevlilerle ekmeklerini paylaştıkları, bayramları birlikte kutladıkları, çocukların ev ödevlerine yardım ettikleri, dostlukları geliştirdikleri, 'Ulusal Birlik ve Aile' duygusunu teşvik ettikleri" resmi görevlilerin de "aileleri bölgenin başkenti Urumçi'ye eğlenmeye götürdükleri” belirtildi.

ARALARINDA ÖZERK BÖLGEDE GÖREVLİ YETKİLİLER DE VAR

Söz konusu resmi görevliler arasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi Askeri Bölgesi, Silahlı Polis Birlikleri ve Çin merkezi yönetiminin bölgedeki temsilciliklerinden kamu görevlileri olduğu belirtildi.

Öte yandan, geçen yıl Sincan'da söz konusu görevlilerinin teşvik ettiği "Ulusal Birlik -Aile” etkinlikleriyle ulusal birliğin derinleştiği, parti kadroları ile yerel halk arasındaki bağların kuvvetlendiği, "Çin Komünist Partisi'nin sesinin binlerce aileye duyurulduğu" ifade edildi.

ÇİN'İN ASİMİLASYON POLİTİKALARI

Pekin yönetimi Doğu Türkistan'daki asimilasyon politikaları çerçevesinde “eğitim merkezi” adı verdiği kamplarını genişletiyor. Doğu Türkistan'ın çöl bölgelerine kurulan kampların son bir yılda tam 3 kat büyütüldüğü belirtilirken, Müslüman Uygur erkeklerinin büyük çoğunluğunun bu kamplara alındığı biliniyor.

Ailenin erkek üyeleriyle görüştürülmeyen kadınlar ise başka bir asimilasyon politikasına maruz kalıyor. Buna göre Doğu Türkistanlı ailelerin evlerine Çinli erkekler yerleştiriliyor ve akrabalık bağları kurmak için Müslüman genç kızlar Çinli erkeklerle evlendiriliyor.

1_3

2_2

3_2

4_2

4 (2)

 

Haber Ara