Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

'Doğu Rüzgarı' Kudüs'te

Kanun virtüözü Baktagir:- 'Allah kısmet etti, 10 yıl aradan sonra yeniden bu topraklarda konser verdim. Türkiye'den selam getirdik. Çok mutluyuz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 23:55:06

'Doğu Rüzgarı' Kudüs'te
Kanun virtüözü Göksel Baktagir, "Doğu Rüzgarı" ile işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Edward Said Konservatuvarı ve Müzik Enstitüsü'nde Filistinli sanatseverlerle bir araya geldi.

Sanatçı Baktagir, Kudüs Yunus Emre Kültür Merkezi'nin katkılarıyla Kudüs'ün Arap-İslam kimliğine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen "Arap Kudüs'te Sanat Geceleri" adlı etkinlikte Filistinlilere dolu dolu bir performans sundu.

Edward Said Konservatuvarı ve Müzik Enstitüsü'nde düzenlenen geceye, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, konsolosluk çalışanları, Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Furkan Özdemir, merkez çalışanları ile çok sayıda Filistinli katıldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te sanat icra eden Göksel Baktagir ve ekibi, Doğu Rüzgarı albümlerinden çok sayıda parçayı Filistinlilerin beğenisine sundu.

Programın sonunda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Özdemir, "Her yıl düzenlenen Layali Tarab'a (Sanat Geceleri) bu yıl üstat Baktagir'i getirdik. Böylece bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'te baskıya maruz kalan Filistinlileri bir nebze olsun bu baskı ortamından ayrı olmalarına vesile olduk. Bu programa Doğu Kudüs'ün yanı sıra 1948 Araplarından, Akka'dan Nasıra'dan çok sayıda Filistinli katıldı. İnşallah buna benzer programlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Baktagir ise "Allah kısmet etti, 10 yıl aradan sonra yeniden bu topraklarda konser verdim. Türkiye'den selam getirdik. Çok mutluyuz." dedi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kendilerinde oluşturduğu etkiyle sanat icra ettiklerini anlatan Baktagir, şöyle konuştu:

"Bugün kutsal mekanları ziyaret ettik, dolduk. Gerçekten buranın ruhunu, güzelliğini kalbimizde hissettik. Filistin halkının bu konser sonunda da şahit olduğumuz o güzel yürekleri ve bize katmış oldukları o enerji ile daha derinden hissettiğimiz için konserimiz, onların bize verdiği ilhamla daha bir güzelleşti."

Baktagir, Kudüs'teki Filistinli genç müzisyenlerle bir araya gelerek bir çalışma yaptıklarını dile getirerek "Kendi kültürümüzün devamlılığı olarak inşallah bu güzel insanlarla buluşmaya devam ederiz." dedi.

Konsere katılan yüzlerce Filistinli sanatsever, etkinliğin ardından Türk müzisyenlerle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi.

Haber Ara