Dolar

32,5309

Euro

34,8014

Altın

2.432,88

Bist

9.722,09

Doğu Perinçek ile İsmail Saymaz arasında 'Kürt devleti' polemiği

Doğu Perinçek'in, 1991 yılında HEP'e sunduğu öneride 'Kürtlere kendi kaderini tayin hakkı verilmeli' önerisini hatırlatan İsmail Saymaz ile Perinçek arasında tartışma yaşandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 16:52:18

Doğu Perinçek ile İsmail Saymaz arasında 'Kürt devleti' polemiği

CNN Türk'te yayımlanan "Türkiye'nin Gündemi" programının konukları olan Doğu Perinçek ve İsmail Saymaz arasında "Kürt Devleti" tartışması yaşandı.

PERİNÇEK'İN "KÜRTLER KENDİ KADERİNİ TAYİN ETMELİ" ÖNERİSİ

Saymaz, Perinçek'e 1991'de Halkın Emek Partisi'ne (HEP) sunduğu öneride 'Kürtler kendi devletini kursun ve Kürtlere kendi kaderini tayin hakkı' verilmesinin yer aldığını hatırlattı.

PERİNÇEK: "YANLIŞ YAPTIK"

Perinçek ise bu önerinin, Türkiye'nin birliği için olduğunu belirtti. Öneriye ilişkin 'yanlış yaptık' ifadesini kullanan Perinçek'e tepki gösteren Saymaz, "Yanlışı niye hararetle savunuyorsunuz şu an?" diye sordu.

"SAYMAZ'IN OLDUĞU YAYINA BENİ ÇAĞIRMAYIN"

Independent Türkçe'de yer alan habere göre Saymaz'ı provokatörlükle suçlayan Perinçek, "Saymaz gibi isimlerin televizyonlara çıkarılmaması gerektiğini ve bir daha Saymaz ile aynı ortamda olmayacağını" söyledi.

Moderatör Ercan Gürses'in müdahalesi üzerine "Bundan sonra böyle" diyen Perinçek, Ermeni sorununu bitiren isim olduğunu, bugüne kadar böyle mücadele eden herhangi bir siyasi oluşumun bulunmadığını kaydetti. Perinçek konuşmasının devamında "Siz kimi lekelemeye çalışıyorsunuz?" diyerek Saymaz'dan gelecek özrü de kabul etmeyeceğini söyledi.

Haber Ara