Dolar

32,5780

Euro

34,8263

Altın

2.418,35

Bist

9.645,02

Doğu Perinçek, Esed'den haber getiriyormuş

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Suriye'de Esed ile görüşüp Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdiğini öne sürdü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 00:17:30

Doğu Perinçek, Esed'den haber getiriyormuş

Türkiye ve Suriye arasında 2011 yılından beri devam eden krizle ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, önemli bir iddiada bulundu. Perinçek, "Esed'le görüşüp Dışişleri'ne bilgi veriyoruz, terörist ihraç edilmezse dost olmaya hazır" dedi.

Habertürk gazetesinden Özcan Tikit'in haberine göre; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'le yaptığı görüşmeler hakkında Dışişleri'ne bilgi verdiğini duyurdu. Perinçek, Esed'in terörist ihraç edilmezse Türkiye'yle dost olmaya hazır olduğunu savundu. Reuters'ta Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi kurulmasını engellemeye çalışma konusundaki kararlılığı nedeniyle, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in pozisyonu konusundaki tutumunu yumuşatabileceğini yazmıştı.

"PARTİ HEYETİ BU YIL PEK ÇOK KEZ ŞAM'DA ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNDU"

Perinçek, "Hükümet için Esad'la görüştüğünüz konuşuluyor, doğru mu?" sorusuna yanıt vermeden önce, Genelkurmay İstihbarat Dairesi'nden emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in başkanlığındaki bir parti heyetinin bu yıl pek çok kez Şam'da üst düzey temaslarda bulunduğunu aktardı.

"İKİ ÜLKENİN YAKINLAŞMASI GEREK"

Kendisinin de şubatta Suriye Devlet Başkanı Esed'le 2.5 saat görüştüğünü anımsatan Perinçek, "Verimli geçti" dediği görüşmelerin amacını da "Türkiye'nin bütünlüğü ve bağımsızlığı için iki ülkenin yakınlaşması gerektiğine inanıyoruz" sözleriyle açıkladı.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA GİDİP ANLATIYORLAR"

"Hükümetin, Vatan Partisi'nin bu ziyaretleriyle bir ilgisi var mıydı?" sorusuna ise Perinçek, "Ziyaret sonrası arkadaşlarımız Dışişleri Bakanlığı'na gidip yaptıkları görüşmeleri anlatıyorlar" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'NİN PYD VE ABD'YLE YAŞADIĞI KRİZE ESED NASIL BAKIYOR?

Peki, "Türkiye'nin PYD ve ABD'yle yaşadığı krize Esed nasıl bakıyor?" sorusuna ise Perinçek "Esed ABD'yi Suriye'yi bölmek isteyen düşman, PYD'yi de onun piyonu olarak görüyor. Esed terörist ihraç edilmezse Türkiye'yle dost olmaya hazır olduğunu söyledi" şeklinde yanıt verdi.

KURTULMUŞ ZARURETTEN DÜZELECEK DEMEDİ Mİ?

"Ankara-Şam ilişkisi düzelir mi, ne zaman düzelir?" konusunda ise, Perinçek şunu söyledi:

"Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da ‘Zaruretten düzelecek' demedi mi? Suriye'yle ilişkimiz zorunlu olarak düzelecek ama hızlı olmalıyız."

Haber Ara