Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Doğu kara teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar nedeniyle Van ve Bitlis'te köy yolları ulaşıma kapandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 13:48:22

Doğu kara teslim

Van'da dün öğle saatlerinde başlayan ve gece devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 

Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yağış nedeniyle 113 mahalle ile 95 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin kapalı yolları ulaşıma açabilmek için çalışmalara başladığını bildirdi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bitlis ve Muş illerinde havanın parçalı bulutlu, Van ve Hakkari'de ise parçalı çok bulutlu geçmesinin beklendiği ifade edildi.

"Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklenmektedir." uyarısında bulunan yetkililer, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini belirtti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar ve tipi nedeniyle bölgede sadece Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin yolu ulaşıma açabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Bu arada Van'ın Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. 

İlçe merkezinde esnaf, iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İrarslan, yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar nedeniyle, 44 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten İrarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ifade etti.

Yetkililer, buzlanma ve don tehlikelerine karşı vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara