Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Doğu'daki bölgelere güvenlik önlemi

Doğu ve Güneydoğu'da devam eden gerilim, bu bölgelerdeki havalimanlarının güvenlik riskini yeniden gündeme getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 11:04:55

Doğu'daki bölgelere güvenlik önlemi

Özellikle kısa süre önce açılan Hakkâri Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın güvenlik açısından önemli eksikleri olduğu öğrenilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ilave güvenlik tedbirleri için harekete geçti.

Bakanlık, Selahattin Eyyubi Havalimanı, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile Iğdır Havalimanı'nın güvenlik ihtiyaçlarının tedarik edilmesi için ihaleye çıkacak. Şartname hazırlıkları sürerken, önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkılması bekleniyor.

TEL ÖRGÜ VE KAMERA SİSTEMİ

Kritik 3 havaalanının etrafı, standartlara uygun duvar ve tel örgü, helezonik jiletli tel örgüyle çevrilecek. Çevre güvenlik yolu yapılacak. Havalimanlarına belirli aralıklarla nöbetçi kulübeleri kurulacak. Ayrıca havaalanları, güvenlik kamerası ve diğer elektronik güvenlik sistemleri ile donatılacak. Havalimanlarının güvenliği için özel personel dışında emniyet mensupları ile diğer kolluk kuvvetleri de görev yapıyor.

Bakanlık yetkilileri, havalimanlarının 24 saat açık olduğuna dikkat çekerek, “Hizmet vermeye devam ediyoruz. Kesinlikle hizmeti durdurmuyoruz. Gündüz açıp akşam kapatmıyoruz” dedi. Yetkililer, Yüksekova Havalimanı'na uçuş yapılmamasını da değerlendirerek, “Biz havalimanını kapatmadık. Havayolu şirketleri uçmuyor. Yolcu potansiyeli yoksa şirketler uçuş koymaz. Talep gelirse yeniden uçulur” diye konuştu.

Haber Ara