Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

'Doğu'da oylar Ak Parti'ye kaymıyor'

Demirtaş ve Ahmet Türk gibi isimlerin de tutuklanması ile bölge halkının PKK'nın çağrılarına kulak vermeyip, sokağa çıkmaması ne anlama geliyor? Oylar Ak Parti'ye mi kayıyor?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-05 11:53:21

'Doğu'da oylar Ak Parti'ye kaymıyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'den Gonca Şenay'ın haberine göre "Doğu'da oylar Ak PArti'ye kaymıyor."

İşte ilgili haber:

Tüm bu yaşananlar bölgenin siyasi duruşunu değiştirecek mi? Bu sorunun ortak yanıtı da “Hayır”.

Seçmenin kırgın ya da küskün olduğu noktasında birleşiyor yapılan tüm değerlendirmeler. Ama AK Parti'nin de bu durumu yanlış okuduğu ve seçmenin kendisine kaydığını düşündüğü yönünde bir algı da var.

Ancak herkesin birleştiği ortak bir nokta var, “Bu, halk HDP'yi bıraktı anlamına gelmiyor.” Hem işi gereği hem de içinde olduğu sivil toplum kuruluşu ile vatandaş ile yakın temas içinde olan şehrin önde gelen isimlerinden biri, bu durumu şu sözlerle anlattı:

İnsanlar PKK'ya öfkeli. HDP'ye ise kırgın. Ancak bu HDP'yi bıraktığı anlamına gelmiyor. Bugün seçim olsa sandığa gitme oranı çok düşer, sandığa gitmeyebilir. Ama giderse de oyunu yine büyük çoğunlukla HDP'den yana kullanır. Güvenlik politikalarının egemen olması halkı AKP'den de uzaklaştırıyor.”

MHP FAKTÖRÜ

Bölge halkının oyunun değişip değişmediği sorusuna verilen yanıtlar arasında AK Parti ile MHP arasındaki işbirliğinin bölgede yarattığı yankı da dikkat çekiyor. AK Parti'nin son dönemde izlediği güvenlik politikalarının yanına, birlikte hareket ettiği MHP'nin “acaba” bile demeyeceği siyasetini eklemesi durumunda bölgedeki oy potansiyelini kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Haber Ara