Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

Doğu Anadolu'daki kar yağışı

Doğu Anadolu'daki kar yağışı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 13:24:15

Doğu Anadolu'daki kar yağışı
Erzurum, Ağrı ve Kars'taki kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu'da dünden itibaren etkili olan ve gece saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı sebebiyle, Erzurum'da 100, Ağrı'da ise 255 mahalle ve köy yolu karla kaplandı.

Bu sebeple ulaşımın sağlanamadığı söz konusu köy ve mahallelerin yolunun açılması amacıyla belediye ve karayolları görevlilerince kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

Erzurum'da, karla mücadele çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Daire başkanlıklarına bağlı 400 personelden oluşan kar timleri 126 araçla karla mücadele çalışması yürütüyor.

Ağrı'da da İl Özel İdaresi görevlilerince, yolların açılması için greyder ve iş makineleriyle yol açılma çalışması sürdürülüyor.

Karayolları ekipleri de trafiğe kapanmaması için Ağrı-İran ve Ağrı-Erzurum karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

- Süs havuzları ve göletler dondu

Ayrıca Erzurum'da hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düşmesiyle süs havuzları ve göletler dondu, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Sabah saatlerinde esnafın dükkanlarının önündeki buzları temizlediği Erzurum'da, bazı vatandaşlar kar yağışı ve buzlanma sebebiyle yolda yürümekte güçlük çekti.

Kars'ta da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı yüzünden binaların çatıları ile ağaçlarda buz sarkıtları oluştu.

- Kar yağışı yaban hayatını da etkiledi

Kentte, karayolları ve belediye ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Soğuk ve kar yağışlı hava yaban hayatı da olumsuz etkiledi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kuşların yiyecek bulmakta zorlanması dikkati çekti.

Haber Ara