Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Doğu Anadolu'da kış

Van ve Bitlis'te 68 yerleşim biriminin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-17 10:13:40

Doğu Anadolu'da kış
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar nedeniyle il genelinde 64 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerin buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kar nedeniyle 4 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacak. Muş, Bitlis ve Hakkari'de akşam, Van'da ise gece saatlerinde kar yağışı bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceği tahmin edilen bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği, rüzgarın güney batı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede en düşük sıcaklıklar sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 10, Van'da 9, Muş'ta 3 ve Hakkari'de 2 derece ölçüldü.

Bugün en yüksek sıcaklığın ise Van, Hakkari ve Muş'ta 2, Bitlis'te 0 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Haber Ara