Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

'Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi oyunun dışında tutma çalışmaları engellendi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Libya'nın imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ile Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi oyunun dışında tutma çalışmalarının engellendiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-04 16:38:02

'Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi oyunun dışında tutma çalışmaları engellendi'

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında 81 ilden gelen madencilerle bakanlıkta bir araya gelen Dönmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uzun zamandır sondaj ve sismik gemileriyle çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Dönmez, şu anda gerçekleştirilen 5'inci sondajın adanın biraz daha güneyinde yapıldığını ifade etti.

Dönmez, Libya ile imzalanan muhtırayla, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi denklemin ve oyunun dışında tutmaya dönük çalışmaların engellendiğini dile getirdi.

"PETROL ve DOĞALGAZ ARAYACAĞIZ"

Uluslararası deniz hukukuna göre de anlaşmanın doğruluğuna dikkati çeken Dönmez, "Anlaşma kapsamında bize tanınan yetki alanlarında diğer bölgelerde olduğu gibi ruhsat vereceğimiz kuruluşlarımız, petrol ve doğal gaz araması ve üretimine ilişkin çalışmalarına başlayacaklar" diye konuştu.

"RUHSATLANDIRMA YAPILACAK"

Söz konusu çalışmaların başlaması için öncelikle her iki ülkenin parlamentolarında anlaşmanın onaylanması gerektiğini vurgulayan Dönmez, "O süreç tamamlandıktan sonra da ruhsatlandırma çalışmaları yapılacak" ifadesini kullandı.

(Haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

12_35

2019-12-04_17h18_16

Haber Ara