Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Doğru insanı bulmanın yolu

Eğer doğru insanı bulmak istiyorsan önce doğru insan ol !

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-12 11:21:01

Doğru insanı bulmanın yolu

KübraTeknoloji gelişti ve zaman aslında insanın yaradılışına ve dünyadaki varlık sebebine ters bir şekilde hızlı akıyor. Her şeyi olağan üstü hızlı yaşıyor ve maalesef tüketiyoruz. Fıtrata aykırı bu hızlı yaşam, bizlerden daha fazla düşünmeyi, tekamül etmeyi ve anlamayı da götürüyor kimi zaman.

Haklısın belki doğru insanı bulmak zor bu zamanda. Ancak sor bakalım kendine sen doğru insan mısın? Ya da sen ne kadar doğru insansın ?

Tamam ama ben mükemmelim onlar yanlış diyorsan, işte sorun tam olarak da burada başlıyor. Herkesin dilinde “sen kendini ne sanıyorsun” lafı dolaşırken, kimsenin kendine dönüp de bunu söylemek benim ne haddime diye sormadığı bir zamandayız. Evet bu çağın ruhunda Narsizm ve yüksek egohakim olsa da bizim ruhumuz nasıl olmalı?

-Doğru insanı bulmadan önce kendini bulmalısın. Bunun için önce kendi içsel meselelerini keşfetmeli ve çözmelisin. Bunun için gerektiğinde bir uzmandan yardım almaktan çekinme.

- Egolarından kurtulmalısın; Mükemmel insan yoktur. Aradığın mükemmel olmayacağı gibi senin de herkes gibi eksik yanlarının olabileceğini unutma.

-  Yaralarını kendin sarmayı bilmelisin. Kimseyi iyileştirmek ya da kimseye iyi gelmek zorunda değilsin. Sen yara bandı değilsin, kimse de sana yara bandı olamaz. Yarasını bile sevmeyenden kime hayır gelir ki bir düşün !

- Kendine zaman ver; Hazmedeceklerini hazmet, öfkeni nefretini yenmelisin. Öfke ve nefret öncelikle senin kendinle yüzleşmenin önündeki en büyük engeldir.

- Mükemmelliyetciliktenkurtul ; Her şeyi, herkesi olduğu gibi kabullenmelisin. Kusurlar, hatalar ya da özürler güzeldir, iyiyi ve doğruyu bulmanı sağlar. Kusurlara veya hatalara bakarken görmek isteğin ne ise onu düşün ve onu iste.

- Takıntılarından uzaklaş; Bunun için kendine hobiler ve yeni dostluklar edinebilirsin. Takıntılarını, kaygılarını, korkularını aşmadan bulacağın insan büyük ihtimalle yanlış insan olacaktır.

- Kişisel gelişimini sürekli devam ettir; Sen belirli bir zihinsel olgunluğa ulaşmadan,kişisel gelişiminde bir ilerleme sağlamadan, bulacağın insan muhtemelen yanlış insan olacaktır.

- Sorumluluk almaya hazır mısın? Her ilişki sorumluluk almayı gerektirir. Sabır, iletişim, hoşgörü, sevgi, zaman, emek, çaba gerektirir. Anne-baba, arkadaş, eş, dost, akraba, elalem ne der diye düşünmeyi bırakıp, sevdiğin insanla ortak akıl oluşturup “biz” diyebilmeyi gerektirir. İşte tüm bu sorumlulukları almaya hazır mısın ?

Sen doğru insan olduğunda, seçimlerin ve tercihlerin de doğru olacaktır.

İşte o zaman doğru insan seni bulacaktır…!

Haber Ara