Dolar

32,5422

Euro

34,8890

Altın

2.431,25

Bist

9.645,02

Doğru emzirme yöntemleri

Emzirme konusunda yeni anneler başta olmak üzere doğru bilinen o kadar çok yanlış var ki....Nasıl mı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-10 10:59:17

Doğru emzirme yöntemleri

Anne ile bebek arasında en sıkı bağ mutlak suretter anne sütü , dolayısıyla emzirme.

Bu konuda toplumumuzda yaygın kanaatler çoğunca yanlış tatbik etme ile neticelenmektedir.

Yanlışlardan ziyade emzirme ile ilgili doğru uygulamaları burada aktarmak istiyoruz:

Emzirme, anne ile bebeği arasındaki bağ sıkı olduğunda daha faydalıdır ve yanınızda yatarken geceleri bebeğinizi emzirmeniz daha kolaydır.

Bununla birlikte, bebeğinizle beraber yatarken almanız gereken tedbirler de vardır. Yatağa herhangi bir oyuncak veya emzik almamalı, başının altına yastık koymamalı, sert bir döşekte uyumalı ve düşme riskini engelleyecek tedbirleri almalısınız.

Herkes bebeğinizi bir an önce gece uykusuna alıştırmanızı söylese de buna direnin! Yenidoğanların ilk aylarda geceleri emzirilmesi gerekir. Ayrıca, gece emzirmesi bebeğinizi daha sık emzirdiğiniz için sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Ancak çoğu durumda ağrılara neden olan bebeğinizi doğru şekilde tutmamanızdır. İlk hafta göğüs uçları hassaslaşabilir ve bu tamamıyla normal ve geçici bir durumdur. Eğer ağrılarınız devam ederse çekinmeden bir doktor veya ebeye danışabilirsiniz.

ebeğinizi sürekli emzirdiğiniz sürece âdet görmezsiniz, dolayısıyla bu konuda da endişelenmenize gerek yok. En azından teorik olarak... Ancak ilk adetinizi bebeğinizi emzirirken görebilirsiniz ve yumurtlama bundan önce başlamış olabilir. Dolayısıyla hemen yeniden hamile kalmak istemiyorsanız doğum kontrolüne ne zaman başlayacağınızı planlamalısınız. Bu konuda bir doktor veya ebeyle konuşabilirsiniz.

Haber Ara