Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi oyuncusu Ayşe Akın (Nazlı) kimdir?

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi oyuncusu Ayşe Akın (Nazlı) performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Doğduğun Ev Kaderindir oyuncusu Nazlı (Ayşe Akın) kimdir, nerelidir? İşte Doğduğun Ev Kaderindir dizi oyuncusu  Ayşe Akın hayatı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-18 19:41:26

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi oyuncusu Ayşe Akın (Nazlı) kimdir?

Ayşe Akın, 24 Ocak 1992 tarihinde Belçika'da dünyaya geldi. Aslen Afyonlu olan Ayşe Akın, henüz 4 yaşındayken annesinin kendisini ajansa kaydetmesiyle daha o yaşlarda fotomodellik yapmaya başladı. Belçika'da 12 yaşında iken bir kulüpte altı ay futbol oynamış. 2010 yılında Belçika'da bir güzellik yarışmasına katılmış ve Brüksel Güzeli olmuştur. Ayşe Akın, Türkiye'ye gelmeden önce Brükselde İşletme-Ekonomi okuyordu ama Türkiye'den oyunculuk teklifi alınca her şeyi bıraktı ve geldi. Craft Atölyesi'nde oyunculuk ve diksiyon eğitimi aldı.

2011 yılında kendisi gibi Belçikalı-Türk futbolcu Önder Turacı ile de kısa süreli bir evlilik yaşayan Ayşe Akın,  izleyicinin karşısına ilk kez Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile geçti. Dizide Cenevizli Gabriela karakterini canlandırdı. 2014'te ise Güllerin Savaşı isimli dizide Duygu karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Canan Ergüder, Barış Kılıç, Damla Sönmez ve Sercan Badur yer aldı.

Oyunculuğunu yanında bir dönem müzikle de ilgilenen Ayşe Akın, Ajda Pekkan'ın Kim Ne Derse Desin isimli şarkısını yorumladı. İlk şarkısı olmasına rağmen üç ay içerisinde 15 milyon civarında tık aldı. Sonradan 40 milyonu geçmiştir. Arkadaşının katılmak için başvurduğu yarışmada tesadüf eseri sesi fark edilen Ayşe Akın, Ayshe ismiyle müzik dünyasında yerini aldı

2016'da sinemaya sektöründe de boy gösteren Ayşe Akın, Kervan 1915 isimli filmde başrol olarak rol aldı. Film, Ermeni vatandaşların bir kısmının hayatını kurtaran Salim isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Murat Han, İpek Tuzcuoğlu, İbrahim Kendirci, Ayşe Akın, Yeşim Ceren Bozoğlu, Hakan Karahan ve Burhan Gençkol yer aldı. Müzik kariyerine Sony Music ile devam ettiren Ayşe, ‘Ben Bile Şok' adlı şarkıyla ikinci klibini çekmiştir.

Haber Ara