Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Doğan: 'Oda ve borsa alacakları yeniden yapılandırılıyor'

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, 6736 sayılı 'Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin' kanunun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 16:24:03

Doğan: 'Oda ve borsa alacakları yeniden yapılandırılıyor'
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, 6736 sayılı 'Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin' kanunun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini değerlendirdi.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, "Ekim ayında ödenmesi gereken 2016 yılı aidatlarının ikinci taksitleri kapsam dışında kalıyor. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 19.08.2016 tarihinden önce üyelerin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların, üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın yönetim kurulu kararına istinaden alacak kayıtlarından silinecek. Kısmen ödeme olması halinde ise bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları affedilecek olup, ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacak" dedi.

Başkan Doğan, üyelerin kanunda belirtilen taksitlendirme imkanından yararlanabilmesi için 31 Ekim 2016 tarihine kadar oda ve borsaya bir dilekçe ile başvurması gerektiğini ifade ederek, "Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyeler ise ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yararlanabilir. Toplam meblağ, üyenin talebi doğrultusunda, azami altı takside kadar bölünebilir. Üyenin talebi üzerine bölünen taksitler ödeme zamanları ile birlikte üyeye bildirilir. Birinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 olup, altı aylık taksit yapılması durumunda kalan beş taksit birer aylık dönemler halinde tahsil edilir. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde yapılandırmanın iptal edilerek aidat borcunun eski haline döndürüleceği ve o ana kadar yapılan tahsilatların borçtan düşülerek günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edecek. Anapara borç tutarının kanunda belirtilen şekilde ve sürelerde kredi kartı ile de taksitlendirilebilecek. Oda ve Borsa aidat borçları nedeniyle icra işlemlerinin başlatılmış olması durumunda, taksitlendirme için başvuran üyelerin icra işlemleri durdurulur ve yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmez" diye konuştu.

Haber Ara