Dolar

32,5163

Euro

34,7352

Altın

2.489,56

Bist

9.524,59

Diyarbakır ve Mersin’de 1250 hektar yandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ve Mersin'de meydana gelen yangınlarda toplam bin 250 hektar alan hasar gördü.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 09:39:29

Diyarbakır ve Mersin’de 1250 hektar yandı

Anadolu Ajansı'nın haberine  göre, Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Duru köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı dün saat 17:00'de yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın ormanlık alana sıçradı.

Engebeli arazi nedeniyle itfaiye araçlarının giremediği bölgede yangını vatandaşlar durdurdu. Ellerine kazma kürek alan bölge halkı yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından hendekler kazarak yangını söndürmeyi başardı.

Lice Belediye Eş Başkanı Rezan Zuğurli, yangın nedeniyle yaklaşık bin dönümlük alanın zarar gördüğünü söyledi. Zuğurli, söndürme çalışmalarına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığını ancak bölgenin şartları nedeniyle müdahalede zorlanıldığını kaydetti.

Mersin'de köy boşaltıldı

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde de dün yangın çıktı. İnşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah saatlerinde çıkan ve hızla büyüyen yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı. Yangında 250 hektarlık alanın zarar gördü.

Cudi'de 3. gün söndürüldü

Şırnak'ta Çalışkan Hudut Taburu'ndan Cudi Dağına yapılan top atışları nedeniyle ormanlık alanda 16 Temmuz'da başlayan yangın ise üçüncü gününde söndürülebilmişti. Anadolu Ajansı'na göre yangında yaklaşık 100 hektarlık alan etkilendi, meşe çalılıkları ve 400 fıstık ağacı zarar gördü. Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, “Bir Asuri köyü olan Herbul'da 5 bine yakın meyve ağacı kül oldu" dedi.

Haber Ara