Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 17:59:38

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler
Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, Diyarbakır'daki terör saldırısının sadece Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapıldığını belirtti.

Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'da yaşanan hain saldırı sonucunda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiğini, aynı saldırıda bir emniyet görevlisinin de şehit düştüğünü hatırlattı.

"Bu menfur saldırının sadece Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır" ifadesini kullanan Akpınar, şunları kaydetti:

"Bu hain saldırı Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının devamı niteliğindedir. Bu kurşun sadece Tahir Elçi'ye değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır. Bize düşen tüm dünyaya birliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimsenin bozamayacağını, hiçbir alçak saldırının bu amaca ulaşamayacağını göstermektir. Ne kadar yankı bulur bilemiyoruz ama bir kez daha sağduyu çağrısı yapıyor, bir kez daha hukuka ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyoruz."

Akpınar, Türkiye Barolar Birliğinin öncülüğünde tüm baro başkanlarının Diyarbakır'a hareket ettiğini dile getirdi.

Haber Ara