Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Diyarbakır'da ölü ve yaralı sayısı belli oldu

Diyarbakır'da ilçe emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda, 6 kişinin öldüğü, 39 kişinin de yaralandığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-14 02:54:28

Diyarbakır'da ölü ve yaralı sayısı belli oldu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde militanlar, emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla ve eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Valilikten yapılan açıklamada, saldırıda 2'si polis yakını 3'ü vatandaş olmak üzere 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA'da yer alan habere göre; Diyarbakır Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya, dün gece 23.30 sıralarında saldırı düzenlendi.

Patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıya eş zamanlı olarak, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine de uzun namlulu silahla saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin bu saldırıya karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Fotoğraflar için tıklayınız

Diyarbakır Valiliği, saldırıların ardından bir açıklama yaptı.

Buna göre, patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda, lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetti. 6'sı polis ve 8'i polis yakını olmak üzere 14 kişi de yaralandı.

Ayrıca, patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana geldiği, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşın hayatını kaybettiğinin tespit edildiği kaydedildi. Binadan 5 vatandaşın yaralı olarak enkaz altından çıkarıldığı belirtilirken, lojman civarında yer alan binalarda da toplam 20 vatandaşın yaralandığı ifade edildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

"13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.

Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde Valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesine yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6'sı Polis ve 8'i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.


Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara