Dolar

32,4853

Euro

34,7642

Altın

2.492,03

Bist

9.526,07

Diyarbakır'da internet kesintileri altıncı gününde

Kesinti sebebiyle kentte eczaneler çalışmıyor, pos cihazları üzerinden satış yapılamıyor ve kargolar dağıtılamıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 16:33:41

Diyarbakır'da internet kesintileri altıncı gününde

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'den Abdülkadir Konuksever ve Şükrü Oktay Kılıç'nın haberine göre Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın "örgüt üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınmalarının ardından Diyarbakır ve çevresindeki illerde yaşanan internet kesintileri altıncı gününe girdi.

Türkiye'de internet erişimiyle ilgili yaşanan kesinti ve engellemeleri özel bir yazılım aracılığıyla izleyen bağımsız gözetim ağı 'Turkey Blocks'un ölçümlerine göre, başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da internet kesintileri 26 Ekim Çarşamba günü saat 10:30'da başladı. Bu kentlerde yaşayanlar internete 12 saat boyunca erişemedi. Aynı gün, saat 22:00'de internete erişim tekrar sağlanabildi.

'Turkey Blocks', 27 Ekim Perşembe günü saat 08:00 itibarıyla Türkiye'deki internet altyapısının yüzde 8'ine ulaşılamadığını, kesintilerin 6 milyon internet kullanıcısını etkilediğinin tahmin edildiğini duyurdu.

En kapsamlı kesintileri, 26 ve 27 Ekim'de gözlemlediklerini anlatan 'Turkey Blocks'tan Işık Mater ve Alp Toker, son ölçümlerin kesinti kapsamının daraltıldığını gösterdiğini söyledi.

Kesintilerin kapsamı daraltılmış olsa da internete erişim sıkıntılarının devam ettiği Diyarbakır'da eczaneler hâlâ çalışmıyor, pos cihazları üzerinden satış yapılamıyor ve kargolar dağıtılamıyor.

 

 

Haber Ara