Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

Diyarbakır'da Davutoğlu açıklaması: Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler

Gönül Mimarları İnisiyatifi adlı oluşum, Ahmet Davutoğlu’nun 27 Mayıs'ta katılacağı Diyarbakır’daki iftar yemeği hakkında yaptığı açıklamada,”Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler, memleket sevgisinden, bayrak sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler!” denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-23 14:35:39

Diyarbakır'da Davutoğlu açıklaması:  Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler

buyuk_70

Gönül Mimarları İnisiyatifi adlı oluşum, eski Başbakanlardan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun 27 Mayıs günü Diyarbakır'daki iftar yemeği ve buradan vereceği mesajla ilgili açıklama yaptı. İnisiyatif adına açıklama yapan Abdülkadir Arslanoğlu, “Size buradan ekmek çıkmaz” dedi.

“İNCE RUHLU İNSAN ERDOĞAN”

“Hak nâmına, attığı her adımda, liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız” sözleriyle başlayan açıklama, Erdoğan'ı öven şu sözlerle devam etti:
“Şu ana kadar, yaptığı büyük hizmetler, örneği görülmemiş icraatlar ve omuzladığı ağır yük sebebi ile Başkanımız Erdoğan'a müteşekkiriz, duâcıyız minnettarız! Gün: Hayatını ümmetin kurtuluşuna adayan, vefakâr ve fedakâr liderimize destek olma, yanında olma, duâcısı olma günüdür. Bizce, bu ince ruhlu insanı incitmek ancak insafsızlıkla ifade edilebilir! Dikkatleri çekmek istediğimiz husus şudur: Ortada, ülkemizi bölmek isteyen, bu yolda her türlü fenalığı mübah gören ve avuçlarını ovuşturan hainler dururken; bunlara karşı ‘bir' olup birlikte mücadele etme yerine, rotasını şaşıran, başka beklentilerin peşine düşüp, hevâsının esiri olan bir takım zevâtın, düştüğü körlük kuyusundan çıkamamalarıdır”

“DESTEKÇİ BULAMAYACAKLAR”

Açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'a gelecek olması ise sert sözlerle eleştirildi ve “Şimdi görüyoruz ki, hâlâ dış mihrakların arzu ettikleri doğrultuda, bölünme, dağılma ve parçalanma yolunda gayret sarfedenler var” ifadelerine yer verildi:
“Bölgedeki mütedeyyin Kürtlerin desteğini alabileceklerini düşünerek bu işe bölgenin kalbi konumundaki Diyarbakır'dan start verecekleri havasını estirmişlerdir. Bu kadim şehrin/Diyarbakır'ın kapıları ve hatta gönüllerimizin kapıları dışarıdan gelen tüm misafirlerimize ardına kadar açıktır. Ancak bizler, bu kadim şehrin gerçek sakinleri, bölünmez bütünlüğümüzün bu şehirdeki teminatı olan Diyarbakırlılar, buradan Türkiye'nin mührü olan Diyarbakır'dan haykırıyoruz! Ve diyoruz ki: Hiç kimse, fitnenin fitilini, bu şehirden ateşleyebileceğini aklından bile geçirmesin. Amacı bölücülük olanlar bu şehirden eli boş dönerler! Memleket sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Bayrak sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Dirliğimizi bozmak, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek isteyenler bu şehre gelmesinler! Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler! Bu düşünceleri taşıyıp bu şehre gelenler, kendilerine taraftar ve destekçi bulamazlar! Size burada ekmek çıkmaz.”

Haber Ara