Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Diyarbakır'da çocuklar çalışkan olsun diye

Diyarbakır'da yıllardır devam eden karpuzun içine bebek koyma geleneği bu kez İstanbul'a taşındı. Dev karpuzların içine konulan bebekler bir yandan karpuz yedi, bir yandan şaşkın bakışlarla olanları izledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 15:03:46

Diyarbakır'da çocuklar çalışkan olsun diye


Diyarbakır'da çocukların çalışkan olacağı inancıyla dev karpuzlara bebek koyma geleneği bu kez Fatih'teki Kadınlar Pazarı'nda gerçekleştirildi. Diyarbakır'dan getirilen yaklaşık 40 kilogramlık karpuzlar oyularak bebekler içine konuldu. Henüz neler olduğunu farkında olmayan minikler ise bir yandan karpuz yedi bir yandan da şaşkın bakışlarla olup bitenleri anlamaya çalıştı. Kesilen karpuzlar ise vatandaşlara ikram edilirken, vatandaşlar dev karpuzlarla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

"HER YIL YENİ DOĞAN BEBEKLERİ BİZ KARPUZA KOYUYORUZ"

Diyarbakır geleneğini İstanbul'da 5 yıldır sürdüren ünlü kebapçı Mehmet Sur, kendisinin de 60 kiloluk bir karpuza konulduğunu söyledi. 4 çocuk sahibi Sur, bütün çocuklarını karpuza koyduğunu bunun faydasını gördüğünü belirtti. Sur, "Ayın 8'inde Diyarbakır'da karpuz festivali var. Biz bu festivali 7'sinde İstanbul'da yapıyoruz. Bizim için karpuza çocuk koymak gelenektir. Benim yeğenlerimin ve çocuklarımın böyle resimleri var. Her yıl biz doğan çocukları karpuza koyarız. Bizler bu geleneği burada devam ettiriyoruz. Karpuza koyulan çocuklar hem çalışkan olur hem başarılı oluyor. Biz de babamızdan ve dedemizden gördüğümüze inanarak böyle devam ediyoruz. Ben günde 17 saat çalışıyorum ve işe iş demiyorum. Sürekli çalışıyorum ve başarılıyım" dedi.

"ÇALIŞKAN OLMASININ YANI SIRA BİZİMLE GÜZEL BİR ANI OLARAK KALSIN İSTİYORUM"

Karpuzun içine konulan 15 aylık Hümeyra bebeğin annesi Merve Kürkçü ise kendilerine güzel bir anı olarak kalacağını düşündüğünü söyledi. Kürkçü, "Mehmet usta bizi arayıp haber verince biz de Samandıra'dan buraya geldik. Bu büyük karpuzun içine sığacak mı çok merak ediyorum. Karpuzun içine giren çocuğun çalışkan olduğunu ve bereketli olduğunu bugün öğrendim. Bizimle güzel bir anı kalmasını istiyorum. Bereket ve çalışkan olması doğrudur ama bizimle güzel bir anı kalsın istiyorum" diye konuştu.

38 KİLOGRAMLIK KARPUZ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Diyarbakır'dan getirilen 38 kilogram büyüklüğündeki karpuz Kadınlar Pazarı'ndaki vatandaşları şaşkına çevirdi. Karpuzu gören vatandaşlar ellerine telefon alarak fotoğraf çektirmenin telaşına girdi. Çocukların karpuza koyulması renkli görüntüler oluşturdu. Büyük karpuzu ilk defa gören Rıdvan Bakırcı ise, "Karpuz sahibi muhtemelen içini oyup içine çocuk koyacak. Ben ilk defa bu kadar büyük karpuz görüyorum. Demek ki ülkemizde neler yetiştiğine inanmak lazım" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara