Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Diyarbakır'da canlı bomba şüphelisi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, canlı bomba eyleminde bulunmak üzere kente geldiği iddia edilen 1 şüpheliyi gözaltına aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 11:34:17

Diyarbakır'da canlı bomba şüphelisi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, canlı bomba eylemi yapmak için kente geldiği değerlendirilen bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınan şüphelinin il merkezinde yakalandığı ve sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü ifade edildi. Canlı bomba şüphesi ile yakalanan kişinin kimliği ve Diyarbakır'a nereden geldiğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Valilik açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği, kentte yakalanan ve canlı bomba olduğu değerlendirilen B.D., ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bölücü terör örgütünün dağ kadrosundan fedai veya canlı bomba eylemi için geldiği değerlendirilen B.D. isimli kişi yakalandı. 11.08.2015 günü saat 21.30 sıralarında 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine Seyrantepe İlköğretim Okulu bahçesinde 3'ü çocuk olmak üzere toplam 9 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar içerisinde sahte kimlik kullanan ve UYAP sorgusunda Eskişehir ilinden kayıp şahıs olarak aranan B.D.'nin terör örgütünün propagandasını yapmaktan ve Terör örgütü üyesi olmaktan arandığı tespit edilmiş olup, fedai veya canlı bomba eylemi için Diyarbakır iline geldiği değerlendirilmektedir. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir."

Haber Ara