Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Diyarbakır'da askeri araç kadına çarptı

Diyarbakır'da askeri aracın bir kadının ölümüne sebep olması üzerine toplanan kalabalığı polis dağıttı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 22:45:36

Diyarbakır'da askeri araç kadına çarptı

Diyarbakır'da askeri zırhlı aracın bir kadına çarparak ölümüne neden olması, olayların çıkmasına neden oldu. Kaza yerinde toplanan öfkeli kalabalık, askeri araca taş ve sopalarla saldırırken, polis kalabalığı gaz bombası ve basınçlı su ile dağıttı.
Kaza, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Gevran Caddesi üzerinde bugün saat 13.15'te meydana geldi. Askeri zırhlı araç cadde üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadına çarptı. Aracın altında kalan kadın öldü.
Kadının 55 yaşındaki Hatun Elhuman olduğu belirlendi. Diyarbakırlı olduğu belirtilen Elhuman'ın cesedi, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ÖFKELİ KALABALIK POLİSE SALDIRDI, POLİS MÜDAHALE ETTİ
Kadının ölümü üzerine toplanan bir grup kazaya tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık, kazaya karışan araca taş ve sopalarla saldırdı. Gerginlik üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilerek, kalabalık sakinleştirilmeye çalışıldı. Öfkeli kalabalığın taş ve sopalı saldırısı üzerine polis ekipleri plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Olaylar bir süre devam etti.
Kaza sonrası tepki gösteren grubun eylemi nedeniyle Gevran Caddesi de yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber Ara