Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Diyarbakır'da 328 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda 328 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 19:30:52

Diyarbakır'da 328 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada operasyon kapsamında güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığı ve 1 polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "İl genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Lice ilçesinden il merkezine uyuşturucu madde getirerek batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaşılması üzerine; 02 Nisan 2017 günü saat 21.30 sıralarında sevkiyatın yapılacağı güzergahta operasyon gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen operasyon sonucunda; 328 kilo 500 gram kubar esrar maddesi, 1 adet tabanca ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalarda ilimiz Kayapınar ilçesi Ceylan AVM arkasında uyuşturucu sevkiyatı yapılacak olan araç ve içinde bulunan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği sırada operasyonu düzenleyen güvenlik görevlilerimize karşı aracı kullanan şüpheli şahsın silah kullanması üzerine bir polis memuru yaralanmış, görevli polis memuruna silahla ateş etmek suretiyle yaralayıp olay mahallinden kaçan ve sonradan 4 ayrı suçtan aranması olduğu anlaşılan şüpheli şahıs yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon kapsamında aynı araç içerisinde bulunan bir şüpheli şahıs ise güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Olayda yaralanan polis memurunun çatışmanın yaşandığı yere çağrılan 112 sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, konu ile ilgili olarak geniş çaplı tahkikata başlandığı bildirildi. Açıklamada, "İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haber Ara