Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Diyarbakır Barosu: Saldırı kapsamlı ve planlı

Diyarbakır Barosu, Suruç’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunarak, halktan sağduyulu olmalarını, istedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 11:07:51

Diyarbakır Barosu: Saldırı kapsamlı ve planlı

Ajansların haberine göre; Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması sırasında patlama meydana geldi.

Saldırıda en az 32 kişi hayatını kaybetti 100'e yakın kişinin yaralandığı belirtilirken ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, Kapsamlı ve planlı bir saldırıyla karşı karşıya olan toplumumuz dikkatli olmalı, sağduyulu ve örgütlü şekilde bu vahşi saldırılara karşı tedbirlerini almalıdır” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rojava'daki Kürt toplumunun büyük bir direnişle elde ettikleri başarı ve kazanımları hazmedemeyen güçler İŞİD denilen barbar grupla aracılığıyla  planlı bir saldırının başlattıkları anlaşılmaktadır. İlk bilgilere göre Suruç'taki patlamaya paralel şekilde ve aynı anda Kobani Merkeze de araçla bombalı bir saldırının yapıldığı bildirilmektedir. Kapsamlı ve planlı bir saldırıyla karşı karşıya olan toplumumuz dikkatli olmalı, sağduyulu ve örgütlü şekilde bu vahşi saldırılara karşı tedbirlerini almalıdır. Halen yaralılara ilk yardım ve kan ihtiyacı gibi acil tıbbi desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumumuzun Suruç ve Kobani'deki halkımızla en yüksek düzeyde dayanışma içinde olacağından kuşkumuz bulunmamaktadır.''

“Öte yandan Diyarbakır'da 5 haziran 2015 tarihide HDP mitingine yönelik yapılan bombalı saldırıyla birlikte bölgede benzer saldırılar olabileceği ön görülmeli ve gerekli tedbirler alınmalıydı. Adli ve idari makamların benzer saldırılar olabileceğini dikkate alarak her türlü tedbiri almalı, bugün yaşanan patlamanın failleri ve bağlantıları hızla ortaya çıkarmalıdır.''

“Dünya halkları ve uluslararası toplum da Kürt halkına yönelik olarak bütün insanlığın nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu, bu barbar gruplara karşı Kürt halkına desteğin ve Kürt sivil halkının korunmasının önemi görmelidir. İnsanlığın ortak vicdan ve sağduyusu mutlaka İŞİD barbarlığının üstesinden gelmelidir.''

“Diyarbakır Barosu bu katliamın takipçisi olacak ve bütün imkanlarıyla Suruç ve Kobani halkıyla dayanışma içinde olacaktır.”

Haber Ara