Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

Diyanet: Türk hacılardan vefat bilgisi yok

Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda yaşanan izdihamla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 13:06:15

Diyanet: Türk hacılardan vefat bilgisi yok

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mina'da 'şeytan taşlama' için bulunan hacı adaylarının kaldığı çadırkent yakınlarında çıkan izdihamda son gelen bilgilere göre en az 310 kişi öldüğü, 450 kişinin yaralandığı olaylı ilgili açıklama yaptı. Diyanet'e göre ölen hacıların arasında Türkiye vatandaşı yok.

Ajansların haberine göre; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Mina'da meydana gelen ve 310 kişinin yaşamını yitirdiği izdiham faciasıyla ilgili olarak "Türk hacılardan vefat bilgisi yok" dedi.

Mekke'nin yaklaşık 5 kilometre uzağında bulunan Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdiham çıktı. Faciada ilk belirlemelere göre en az 310 kişi hayatını kaybederken 450 kişi de yaralandı. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Çok sayıda yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Mekke'de kriz masası kurduğu bildirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir yetkili, Türk hacı adaylarının şeytan taşlama saatinin daha erken saatlerde olduğunu belirterek, "Faciada hayatını kaybedenler arasında Türklerin olmasını beklemiyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

Haber Ara