Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Diyanet'ten net uyarı

Diyanet, cenaze törenlerinde yapılan davranışlar ve yorumlar hakkında verdiği cevaplarda net uyarılarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 06:26:59

Diyanet'ten net uyarı

Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze törenlerinde sergilenen davranışlar, ölü hakkında yapılan yorumlara "Alo Fetva Hattı"nda açıklık getirdi. Yöneltilen sorularda ise Diyanet net cevaplar vererek uyarılarda bulundu.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Diyanet, hayatını kaybeden sanatçı, siyasetçi ve topluma mal olmuş isimlerin ardından yapılan ''Melek gibi insandı'', ''Cennetten bizi izleyecek'', ''Evliya'' gibi yorumlar ve cenaze törenlerindeki alkışlı uğurlamaların İslam dinine uygun olmadığını açıkladı.

''DİNİMİZDE ALKIŞIN YERİ YOK''

Alo Fetva Hattı'na yöneltilen bir soru üzerine Diyanet'in yanıtı şu oldu:

''Vefat eden kişi, Allah'ın huzuruna varmıştır. Bize düşen ona dua etmektir, alkışlamak değil. Dinimizde alkışın yeri yok.''

Alo Fetva Hattı uzmanları, ''Bu insan şu kadar iyiydi, şu kadar kötüydü'', ''Bu kişi kesin cennetliktir'', ''Bu kişi cehenneme gitmiştir'' gibi yorumların doğru olmadığını kaydetti.

Uzmanlar, ''Biri vefat ettiği zaman başka bir sahabe diyor ki, 'Ne güzel oh cennete gitti.' Allah resulü de diyor ki, 'Sen nereden biliyorsun onun cennete gittiğini?' 'Allah rahmet eylesin' diyerek hükmü Allah'a bırakmak gerekir'' dedi.

Haber Ara