Dolar

32,5502

Euro

34,9566

Altın

2.426,08

Bist

9.722,09

Diyanet'ten Kazakistan’a 4 bin Kur'an-ı Kerim

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kazakça mealli 4 bin Kur'an-ı Kerim hediye gönderildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 12:16:50

Diyanet'ten Kazakistan’a 4 bin Kur'an-ı Kerim

Anadolu'nun İslamlaşmasında büyük rolü bulunan Hoca Ahmet Yesevi'nin torunlarına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Kazakça mealli 4 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

TDV'den alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından başlatılan Hediyem Kur'an Olsun projesi kapsamında 4 bin Kur'an-ı Kerim, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ve TDV yetkilileri tarafından Kazakistan Diyanet İşleri Başkanlığına teslim edildi.

Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri Yılmaz, TDV Eğitim Hizmetleri Uzmanı Ali Güner ve TDV Gönüllüsü Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz ile birlikte Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi'ni ziyaret ederek, Kazakistan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Astana Başimamı Navruzbay Taganoğlu Ötpenov'a Kazakça mealli Kur'an-ı Kerimleri teslim etti.

Kuranlar, Prof. Dr. Yılmaz ve TDV Hediyem Kur'an Olsun Proje Sorumlusu Ali Güner tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesinin yer aldığı Türkistan kentinde ve başkent Astana'da dağıtıldı.

Haber Ara