Dolar

32,4250

Euro

34,4372

Altın

2.487,40

Bist

9.679,80

Diyanet'ten görme engelli Kur'an'ı

Görme engelli bir müezzin tarafından yapılan Kur'an-ı Kerim Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm dünyaya dağıtılacak.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 13:01:35

Diyanet'ten görme engelli Kur'an'ı

Anadalu Ajansı'nın haberine göre, Görme engelli müezzin Rıdvan Cinkara tarafından braille alfabesiyle (körler alfabesi) yazılan Kur\'an-ı Kerim ve Elifba,Diyanet İşleri Başkanlığınca dünyanın pek çok ülkesine ulaştırılıyor.

HAFIZLIKTA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ VAR

Doğuştan görme engelli olan ve hafızlıkta Türkiye birinciliği bulunan Cinkara, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce görme engelliler için braille alfabesiyle Kur\'an-ı Kerim hazırlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğunu söyledi.

ÇOK FAYDALI BİR ÇALIŞMA

Diyanet İşleri Başkanlığının talebi üzerine de yine braille alfabesiyle Elifba hazırladığını anlatan Cinkara, "Görme engelliler Kur\'an-ı Kerim'i ve diğer dini bilgileri başka kişilerin yardımıyla öğrenmek durumunda kalıyordu. Braille alfabesini bilen kardeşlerimiz, bu sayede kendi başlarına da Kur\'an-ı Kerim okuyabiliyor, dini bilgilerini öğrenebiliyor" dedi.

Görme engelliler için 8 yıldır çalışmalar yaptığını, Türkiye genelinde müftülüklerin açtığı Kur'an kurslarında öğrencilere ders verdiklerini belirten Cinkara, bu çalışmaların Türkiye ile sınırlı kalmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığınca başka ülkelerdeki engellilerin de hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE GÖNDERİLECEK

Antalya Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın da braille alfabesi ile hazırlanan Kur\'an-ı Kerim ile Elifba'nın başka ülkelerdeki Müslümanlara da fayda sağlamasını istediklerini belirtti.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığınca söz konusu eserlerin isteyen ülkelere gönderildiğini anlatan Aydın, "Eserler başta Rusya, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Bosna Hersek olmak üzere pek çok ülkeye gönderiliyor. Bu ülkelere böylece önemli bir hizmet sunmuş oluyoruz. Talep olması halinde başka ülkelere de gönderebiliriz" dedi.

Haber Ara