Dolar

32,3397

Euro

35,1220

Altın

2.241,18

Bist

8.904,94

Diyanet’ten açıklama: Cuma namazı sadece camide kılınmayacak

Yeniden ibadete açılacak olan camilerde kılınacak cuma namazı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.. Yapılan açıklamaya göre ilk cuma namazı cami bahçeleri ile valilik ve kaymakamlıkların belirleyeceği aralarında okul ve meydanların da olduğu alanlarda, sosyal mesafe gözetilerek kılınacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-28 10:40:31

Diyanet’ten açıklama: Cuma namazı sadece camide kılınmayacak

Türkiye'de koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte 19 Mart'ta camiler kapatılmıştı. Yeniden ibadete açılacak olan camilerde kılınacak cuma namazı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde dikkat edilmesi gereken önlemleri açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ilk cuma namazı cami bahçeleri ile valilik ve kaymakamlıkların belirleyeceği aralarında okul ve meydanların da olduğu alanlarda, sosyal mesafe gözetilerek kılınacak.

OKUL BAHÇESİ, PARKLAR VE MEYDANLARDA KILINACAK

İllerdeki cami bahçelerinin cuma namazı için yeterli gelmemesi durumunda, valilikler tarafından okul bahçeleri, futbol sahaları, semt pazarları, park alanları, meydanlar ve çayırlarda namaz için yer belirlenebilecek. Buralarda namazları, avlusu olmayan camilerin imamları kıldıracak.

Ankara Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden, imam hatip liseleri bahçeleri, spor ve pazar alanlarının da cuma namazı için kullanılacağını söyledi.

Gülden, “Ankara'da yaklaşık olarak şu an itibarıyla 1500'e yakın cami, okul ve benzeri alan tespiti yapıldı, bu rakam belki 1600'e doğru artabilir” dedi.

Bursa Valiliği ise camilere ilave olarak, Namazgah Parkı, Merinos Parkı, Orhangazi Parkı, Atıcılar futbol sahası ve Mihraplı Parkı olmak üzere 5 ayrı açık alanda cuma namazı kılınması kararı aldı.

Haber Ara