Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Diyanet'ten 81 ilin valiliğine 'Çav Bella' yazısı

İzmir'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek 'Çav Bella' çalınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin valiliğine yazı gönderdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-03 13:16:40

Diyanet'ten 81 ilin valiliğine 'Çav Bella' yazısı

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, İzmir'de kimliği belirsiz kişilerce cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı 22 Mayıs 2020 tarihinde 81 ilin valiliğine resmi yazı gönderdi.

Diyanet, cami ve mescitlerde bulunan ezan sisteminin elektrik bağlantılarının ezan ve salâdan 5 dakika önce aktive edilmesini, salâ ve ezan bitince ise kapatılmasını istedi.

İlgili yazıda, “Birbirine yakın camilerde okunan ezan seslerinin karışıklığını önlemek amacıyla ezanı güzel okuma yeterliliğini haiz müezzinlerimizin merkezdeki bir camiden okunan ezanın diğer camilere ulaştırıldığı merkezi ezan sistemini uzun süredir kullanmaktayız. Zaman zaman bazı illerimizde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından merkezi ezan sistemlerinin frekanslarına yetkisizce müdahale edilmek suretiyle sabote edildiği ve minare hoparlörlerinden cami ve temsil ettiği değerlerle bağdaşmayacak birtakım yayınların yapıldığı görülmektedir. Benzer sabotajların tekrar yaşanmaması için merkezi ezan sisteminden istifade eden cami ve mescitlerdeki alıcı cihazlar veya amfilerin elektrik bağlantıları ezan ve salâdan 5 dakika önce aktive edilecek, cihazlar ezan ile salânın bitiminde kapatılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara