Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Edirne'de

Regaip Kandili programı için Selimiye Camisi'ne gelen Görmez ve eşi Hatice Görmez, avluda vatandaşlara çorba ve şerbet dağıttı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 20:29:36

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Edirne'de
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Regaip Kandili programı için Edirne'ye geldi.

Mehmet Görmez, Selimiye Camisi'ne gelişinde, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Balkanlar'dan gelen din adamlarınca karşılandı.

Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez camiye gelenlere, avludaki çorba çeşmesinden çorba ve şerbet dağıttı. Görmez, Diyanet tarafından umreye gönderilen Roman kadınlarla ve hafızlık öğrencileriyle de fotoğraf çektirdi.

Camiye girişi öncesinde gazetecilere konuşan Görmez, 2011 yılında yine bir Regaip Kandili'ni Selimiye Camisi'nde idrak ettiklerini hatırlattı.

Bulgaristan ve Batı Trakya'da yaşayan soydaşlara daha önce verdiği bir sözü olduğunu aktaran Görmez, "Batı Trakya'dan, Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımız, dindaşlarımız benden özel bir ricada bulundu. 'Senede bize bir kandil düşmez mi?' dediler. Doğrusu hem onlar buraya geliyorlar, biz de Anadolu'dan buraya geliyoruz, Selimiye, Edirne, Balkanlar, Batı Trakya bugün burada, bu kandilde buluştu. Aziz milletimizin kandilini tebrik ediyorum, bu kandiller alemi İslam'ı kuşatan karanlık bulutları ortadan kaldırır inşallah diye umut ediyoruz." şeklinde konuştu.

Görmez, daha sonra Regaip Kandili programı için Selimiye Camisi'ne girdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara