Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Regaip Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Erbaş, 'Bu gece, içerisinde bulunduğumuz rahmet ikliminin ilk cuma gecesidir. İçten ve samimi bir kalple Allah'a yönelen kulların affedileceğinin ümit edildiği mübarek bir gecedir' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 21:56:15

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Regaip Kandili mesajı

Ali Erbaş mesajında, her yıl manevi bir yenilenme iklimi olarak müjdelerle gelen üç aylara kavuşmanın sevincinin yaşandığını belirtti.

Regaip gecesinin önemine dikkati çeken Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Manevi dünyamızın bereket iklimi olan bu zamanlar, kendimizle yüzleşmek ve bir hayat muhasebesi yapmak için önemli bir imkandır. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) 'Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazana kavuştur.' diye dua ederek bu müstesna ayların önemine dikkat çekmiş, Müslümanların zihin ve gönül dünyasında bir 'özel zaman bilinci' inşa etmiştir. Bu gece, içerisinde bulunduğumuz rahmet ikliminin ilk cuma gecesidir. İçten ve samimi bir kalple Allah'a yönelen kulların affedileceğinin ümit edildiği mübarek bir gecedir. Rabbimizin rahmet ve mağfiretinin gönüllerde büyük bir arzu olarak belirdiği rağbet gecesidir."

Bu gecenin manevi diriliş ve ahlaki yükseliş için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu geceyi, kapsamlı bir tefekküre vesile kılarak ihmallerimiz, ihlallerimiz ve hatalarımızla yüzleşerek kalbimizi her türlü kirden tövbe ile arındırmaya ve kendimizi yenilemeye çalışacağız. Ancak, tövbelerimizi sadece bireysel temizlenmenin değil toplumsal ve küresel arınmanın da vesilesi yapmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara