Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de

Prof. Dr. Erbaş, Washington, Virginia ve Maryland eyaletlerindeki Türk toplumuyla buluştu- Erbaş: 'Bizler bir kimlik taşıyoruz. İsmimiz Ayşe, Ahmet, Mehmet, Emine vs. Bu isimler bizim kimliğimizdir. Onun için her şeyimizle duruşumuzla, hal ve hareketlerimizle, komşuluk ilişkilerimizle kimliğimizi, kişiliğimizi ve inancımızı çok iyi temsil etmeliyiz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 10:15:20

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Amerika temasları kapsamında Washington, Virginia ve Maryland eyaletlerinde Türk toplumuyla bir araya geldi.

Dört günlük ziyareti çerçevesinde Amerikalı Müslüman kanaat önderleri, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Erbaş, Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'nde Amerika'da yaşayan Türk toplumuyla bir araya geldi.

Zorluklarının yanı sıra gurbetin bir Müslüman için aynı zamanda fırsat olduğunu belirten Erbaş, İstanbul'u fethetmek için gelen ve aralarında Eyüb el-Ensari gibi zatların da yer aldığı ilk Müslüman kafilelerin Anadolu'da İslam'ın ilk tohumlarını attığını anımsattı.

Erbaş, "Bizler de bulunduğumuz yerlerde bu muhacirliğimizi hayra dönüştürelim inşallah." dedi.

Müslümanların yaşadığı ve özellikle de azınlıkta olduğu yerlerde komşularıyla iyi ilişkiler kurması gerektiğini belirten Erbaş: "Bizler bir kimlik taşıyoruz. İsmimiz Ayşe, Ahmet, Mehmet, Emine vs. Bu isimler bizim kimliğimizdir. Onun için her şeyimizle duruşumuzla, hal ve hareketlerimizle, komşuluk ilişkilerimizle kimliğimizi, kişiliğimizi ve inancımızı çok iyi temsil etmeliyiz." diye konuştu.

Müslümanların her iyi davranışının İslam'ın anlaşılması bakımından da olumlu yansımasının olacağını vurgulayan Erbaş, Türklere, çocuklarına olumlu veya olumsuz davranışlarının kendileri açısından sonuçlarının yanı sıra İslam'ın anlaşılması bakımından da neticelerinin olacağını nasihatte bulunmalarını tavsiye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, New York temaslarının ardından ABD'den ayrılacak.

Haber Ara