Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Diyanet 'henüz yetki vermedik' dedi... O müftünün nikahı geçersiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sayfası üzerinden yayımladığı bir basın açıklaması ile nikah kıyma işlemi için henüz yetki ve görevlendirme yapılmadığına dair internet sitesinden açıklamada bulundu. Diyanetten yapılan bu açıklama geçtiğimiz günlerde Bismil'de bir müftünün ilk kez resmi nikah kıymasının geçerli mi geçersiz mi olduğu sorusunu akıllara getirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 13:26:31

Diyanet 'henüz yetki vermedik' dedi... O müftünün nikahı geçersiz mi?

Geçtiğimiz günlerde Bismil'de ilk kez bir müftünün nikah kıydı ile ilgili haberler basında yer aldı. Bu haberlerin ardından müftünün nikah kıyması ile ilgili Diyanet internet sitesinden bir basın açıklaması yayımladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sayfası üzerinden yayımladığı bir basın açıklamasında, nikah kıyma işlemi için henüz yetkilendirme yapılmadığını duyurdu.

YETKİ VE GÖREVLENDİRME İŞLEMİ TAMAMLANAMDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, İçişleri Bakanlığı tarafından evlendirme memurluğu yetkisi ve görevinin kanuna eklendiği ancak yetkilendirme ve görevlendirme işlemlerinin tamamlanmadığı duyuruldu. Bu nedenden dolayı müftülerin nikah kıyma işlemleri yapamayacakları belirtildi.

O NİKAH GEÇERSİZ Mİ?

Müftülere nikah kıyma yetkisinin yürürlüğe girmesinden sonra bir müftü ilk kez resmi nikah kıydığı bilgisi geldi. Bismil Belediye Başkanlığı tarafından 11 Kasım'da ilçedeki bir düğün salonunda toplu nikah töreni düzenlendi. 30 çiftin resmi nikahının kıyıldığı törene 500 dolayında davetli katıldı. Törende ilk olarak Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülen, Ezgi ve Mesut Göknar çiftinin nikahını kıydı. Ancak diyanetten henüz yetki vermedik açıklaması bu nikahın geçerli mi geçersiz mi olduğu sorularını da beraberinde getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde:

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikle İl ve İlçe Müftülüklerine Evlendirme Memurluğu yetkisi ve görevi verileceği hükmü Kanuna eklenmiş ancak bu konuda İçişleri Bakanlığından henüz bir yetkilendirme ve görevlendirme işlemi yapılmamıştır. İlgili Bakanlıkla Başkanlığımız arasında konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Bu itibarla, İçişleri Bakanlığı tarafından müftülüklerimize yetki verilmeden resmi nikah kıyılması mümkün bulunmamaktadır. Yetkilendirme işlemleri konusunda Başkanlık tarafından müftülüklerimize ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Başkanlığımızdan gelecek bilgilendirme sonrasında müftülüklerimiz resmi nikâh işlemlerine başlayacaklardır.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ile müşterek bir eğitim programı çalışması, uygulamalar konusunda klavuz el kitabı hazırlanması planlanmaktadır.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayın:

599999999999

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara