Dolar

32,3385

Euro

35,1000

Altın

2.239,09

Bist

8.812,65

Diyanet ateizm ve deizme karşı çalışma başlattı

Katıldığı bir TV programında soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ateizm ve deizm ile ilgili çalışma başlattıklarını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-21 11:58:02

Diyanet ateizm ve deizme karşı çalışma başlattı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ateizm ve deizm ile ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı. 

"Biz aşırılıklardan uzak, Kuran ve sünnete dayalı bir din anlayışını önemsiyoruz. Sünneti dışlayıp sadece Kuran'la hareket eden bir anlayışa da karşı çıkıyoruz, sünneti ön plana çıkarıp Kuran'ı öteleyen anlayışa da karşı çıkıyoruz. Sünneti küçümseyen bazı tavırlar var, bunlarla mücadele edeceğiz. "

"ATEİZM VE DEİZM'LE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

"Geçen ay bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantı neticesinde ülkemizde böyle bir teşebbüsün olduğu kanaati ortaya çıktı. Şu anda bir kamuoyu araştırmasına başladık. Yanlış din algılarını ölçmeyi sağlayacak soruları da sorarak çalışmamızı sonlandıracağız. Benim şahsi kanaatim, bizim insanımız Peygamberini çok sever, Peygamberi dışlayan bir anlayışa din diye bakmak hiçbir ferdimize yakışmaz. Anne baba olarak çocuklarımızın sorularına cevap verelim, onlara rol model olalım. Gençlerimizin gönlünü peygamber sevgisi ve bilgisi ile doldurmamız lazım. Bir boşluk oluşursa bu tür akımların ağına düşebilirler."

Haber Ara