Dolar

32,3397

Euro

35,1055

Altın

2.241,32

Bist

8.867,08

Disney'in varisi Abigail Disney: Yöneticilerin ikramiyesinin yarısı çalışanlara verilsin

ABD'li film ve dizi yapımcısı Disney'in varisi Abigail Disney, şirketin maaş politikasına yönelik eleştirilerine ilişkin bir makale yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 14:53:27

Disney'in varisi Abigail Disney: Yöneticilerin ikramiyesinin yarısı çalışanlara verilsin

Abigail Disney, şirketin CEO'su Bob Iger'in geçen yıl maaş ve ikramiyelerle toplam 66 milyon dolar kazanmasını Twitter'dan 'çılgınlık' diyerek eleştirmişti.

Disney, Washington Post gazetesine yazdığı makalede ise yöneticilere verilmesi planlanan ikramiyenin yarısının, Disney'in en az maaş alan yüzde 10 oranındaki 200 bin çalışanına verilmesi gerektiğini kaleme aldı.

Disney, "Bahsettiğimiz bu maaş seviyelerinde bir yöneticinin ikramiyesinin yarısından vazgeçmesi, hayat kalitesi üzerinde hiçbir etkiye sahip olmayacaktır. Ancak tabanda yaşayan insanlar için bu yoksulluktan ya da borçtan kurtuluş için bir bilet olabilir. Sağlam bir sağlık sistemine ya da çocuğunun eğitimine erişim sağlayabilir" diye yazdı.

Disney'in kurucularından Roy Disney'nin kızı ve Walt Disney'in yeğeni olan Abigail Disney, makalesinde Disney şirketindeki maaş eşitsizliğine dikkat çekmesinin kimilerinin sinirini bozduğunu belirtti.

Ailesi değil kendi adına konuştuğunu belirten Disney, şu cümleleri yazdı:

"Walt Disney Co. lider kadrosuna benim önerim şu. Liderlik yapın. Eğer bunların herhangi biri sizin için ahlak zillerinin çalmasını sağlıyorsa farklı bir şekilde iş yapabilmenin varolduğunu göstermek açısından özgün bir yerdesiniz. Bütün çalışanlarınızı adil bir şekilde ödüllendirin. Sadece hissedarlarınızın ya da yöneticilerinizin yararı için yoksunuz. Sizin başarılı olmanızı sağlayan tüm insanları ödüllendirin, Amerikan orta sınıfının yeniden varolmasına yardımcı olun ve Disney'i harika bir yer yapmak için en az sizin kadar çalışan kadınların ve erkeklerin onuruna saygı duyun."

MAAŞLARIN ARTIŞI DA ADALETSİZ

Disney, aynı zamanda 1978 yılında ortalama bir CEO'nun bir çalışandan 30 kat daha fazla maaş kazandığını, o günden bu yana bir CEO'nun maaşı yüzde 937 artarken bir çalışanın maaşının yüzde 11,2 yükseldiğini de vurguladı.

 

 

Haber Ara