Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz? Karbonat ve tuz diş taşını temizler mi?

Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz? Karbonat ve tuz diş taşını temizler mi? Tartar birikiminden kaynaklanan kahverengi veya sarı dişler, başta ağız kokusu olmak üzere birçok problemi de beraberinde getirir. Bunun için dişlerin devamlı fırçalanması gerekir. Diş taşı olan kişilerde sıklıkla diş eti kanamasına rastlansa da uzmanlar, dişlerin daima fırçalanması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde diş taşı oluşumu devam edecektir. Peki ama diş taşı oluşumunu nasıl durdururuz? Diş taşları evde doğal yöntemlerle nasıl temizlenir? Karbonat, sirke, portakal kabuğu, misvak ve tuz diş taşını söker mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-02 16:36:45

Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz? Karbonat ve tuz diş taşını temizler mi?

Tartar, dişleri ve diş etlerini kaplayan sert kireçlenmiş tortulardır. Ağızda doğal olarak oluşan bakteriler, plak olarak bilinen yapışkan bir film oluşturmak için yiyecek parçacıkları kalıntılarıyla karıştığında oluşur. Plak tedavi edilmeden bırakıldığında sertleşir ve rengini değiştirerek tartar oluşturur. Aynı zamanda mine olarak bilinen dişlerin astarını yiyen bakteriler üreterek ve üreterek dişlerin çürümesine yol açar.

Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz?

Diş taşı temizliğinde öncelikle bilinmesi gereken nokta, tartar giderildikten sonra da aynı temizliğe dikkat edilmeli ve haftada bir kürler uygulanmalıdır.

Karbonat ile diş taşı temizliği: Karbonatın asitli yapısı sayesinde dişlerdeki taşların yük olması sağlanır. Bunun için ıslak diş fırçanıza karbonatı alın ve dişlerinizi ovalayarak fırçalayın. Karbonatın diş eti ve diş arasındaki bitim noktasına nüfus etmesini sağlayın. 5 dakika kadar bekletin ve durulayın.

Karbonat ve doğal sirke ile diş taşı temizliği: Doğal sirkenin birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlisi bkaterileri öldürmesidir. İşte bu yüzden diş taşı temizliğinde kullanılır. 1 çay kaşığı kabartma tozuna, 2 çay kaşığı sirke dökün ve kabarmasını bekleyin. Ardından dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın. 

Fakat bu karışımı sürekli tekrarlamayın. Haftada bir olacak şekilde kullanmaya özen gösterin. Aksi halde fazla asidik yapısından dolayı diş yüzeyinde çizilmelere sebep olabilir.

Portakal kabuğu ile diş taşı temizliği: Portakal kabuğunun iç kısmı ile diş taşı temizliği yapmak mümkündür. Kabuğun iç kısmında yer alan lifli bölgeyi, dişlerinizin üzerinde gezdirin ve diş diplerinizi iyice temizleyin. Kanama olduğunda durulayarak devam edin.

Misvak ile diş taşı temizliği: Diş taşını gideren en iyi yöntemlerden biri de misvaktır. Dişlerinizin diplerini misvakla geçin ve durulayın. Ardından sirke ile gargara yaparak daha etkili bir temizlik elde edebilirsiniz.

Diş taşı oluşumunu nasıl engelleriz?

- Diş ipi kullanın.

- Çocuk diş fırçaları kullanarak diş etlerinizi ve büyük diş fırçalarının giremediği alanları fırçalayın.

- Haftada bir sirke ya da karbonat gargarası yapn.

- Günde minimum iki kere dişlerinizi fırçalayın.

Haber Ara