Dolar

32,5179

Euro

34,7280

Altın

2.491,77

Bist

9.548,09

DİSK Genel Merkezi önündeki eylem

DİSK Genel Merkezi önündeki eylem

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 17:53:40

DİSK Genel Merkezi önündeki eylem
Genel-İş Sendikası'ndaki işinden çıkarılan kişi ile kendisine destek veren grubun, DİSK Genel Merkezi binası önünde gerçekleştirdiği eylem nedeniyle yaşanan gerginlik sona erdi.

Genel-İş Sendikası Avrupa Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Oya Baydak ve kendisine destek veren işçiler, sabah saatlerinde DİSK üyeleriyle yaşadıkları arbedenin ardından bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu sırada eylemcilerin yanına gelen DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı, eyleme son verildiği takdirde Boydak'ın bayramdan sonra işe alınacağı sözünü verdi.

Boydak ve beraberindekiler ise bu sözün yazılı olarak teminat altına alınması gerektiğini, aksi takdirde eylemi sürdüreceklerini ifade etti.

Bunun üzerine bir grup sendika üyesiyle gruptakiler arasından yeniden arbede yaşandı.

Arbede sırasında yaralananlar oldu, bazı gazeteciler de saldırıya uğradı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, gruptakilerin sendika önünden ayrılması üzerine yaptığı açıklamada, eylemcilerin demokratik haklarını kullanarak DİSK önünde protestolarını sürdürmelerinde bir sıkıntının olmayacağını ancak durumu konuşarak çözmek için aracı gönderdiklerini hatırlattı.

DİSK Yönetim Kurulu'nun 4 üyesinin şu anda bulunmadığını dile getiren Beko, şöyle konuştu:

"Bu nedenle bir karar alma olanağımız yok. Bayramdan sonra bir araya geleceğiz, bu konuyu değerlendireceğiz. Sonuç itibarıyla biz duyarsız insanlar değiliz. Buradan arkadaşlara sesleniyorum. Bu mübarek Ramazan Bayramı'na gelin hep beraber girelim. Bayramda arkadaş gibi dost gibi sarılalım. Şu an çok gergin olduğumuz için belki sağlıklı düşünemeyebiliriz. Bayramdan sonra, oturalım sağduyulu bir şekilde konuyu ele alalım."

Beko, konuşmasının ardından kendilerine destek olmak için DİSK'e gelen üyelerine teşekkür ederek, dağılmalarını istedi.

Haber Ara