Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Dışişleri'nden Suriye'deki çadır kent saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 16:50:17

Dışişleri'nden Suriye'deki çadır kent saldırısına kınama

AA'nın haberine göre, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sınırına çok yakın bir noktada bulunan Sarmada beldesinde, rejimin şiddetinden kaçıp sığınan Suriyeli sivilleri barındıran Kamune kampına, rejim hava unsurlarınca yapılan saldırıdan büyük bir infial duyulduğu ve şiddetle kınandığı belirtildi.

"Uluslararası insani hukukun rejim tarafından defaatle ihlalinin yeni ve kabul edilemez bir örneğini teşkil eden saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa" temenni edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldırı, Suriye rejiminin, çatışmaların durdurulması ve siyasi geçiş sürecinin ilerletilmesi yönünde sarf edilen çabaları hiçbir şekilde ciddiye almadığının yeni ve çok vahim bir göstergesidir. Rejimin, Suriye'de sivilleri doğrudan hedef alarak gerçekleştirdiği bu saldırıları hala temize çıkarmaya, bu insanlık dışı tutuma hala mazeret üretmeye çalışan, başta Rusya olmak üzere rejim destekçisi ülkelerin bu tutumlarını terk etmeleri şarttır. Aksi bir tavır, insanlığa karşı küstah şekilde işlenmekte olan tüm bu suçların ortağı olmak demektir."

Rejim güçlerine ait savaş uçağının, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu bir çadır kente yaptığı hava saldırısında 27 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu bildirilmişti.

Haber Ara