Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Dışişleri'nden 'Pontus' iddialarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un 'Pontus' iddialarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 13:49:11

Dışişleri'nden 'Pontus' iddialarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un, "Pontus soykırımı tanınana ve faillerinin ardılı olan Türkiye samimi bir özür dileyene kadar Yunan halkının mücadeleye devam edeceği" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

AA'nın aktardığı habere göre; Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Pavlopulos'un ifadelerinin iyi niyet ve devlet adamı sorumluluğundan uzak bir demagoji olduğu vurgulandı.

Pavlopulos'un, Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın zorunlu tadilat çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapalı olmasını çarpıtan ifadelerinin de gerçeklerle bağdaşmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tarihi ve hukuki bakımdan hiçbir tutarlılığı olmayan Pontus iddialarını gündemde tutmaya çalışan ve bunu siyasete karıştırmada hiç bir sakınca görmeyen Yunan yetkili ve taraflara, kendi ülkelerinin kuruluşundan itibaren tüm azınlıklara asimilasyon ve insanlık dışı uygulamalarını hatırlatmak isteriz.

Yunanistan'daki fanatik unsurların Türkiye'ye ve Türk halkına yönelik dini ve etnik temelli nefretini körükleyen söz konusu açıklamalar, dostluk ve komşuluk ilişkilerinin ruhuna aykırıdır ve iki ülke arasında işbirliğinin gelişmesine yardımcı olmamaktadır."

Haber Ara