Dolar

32,4871

Euro

34,6698

Altın

2.501,18

Bist

9.693,46

Dışişleri'nden ofisi kapatılan KYB'ye: “Yerine başkası gelmesin”

Celal Talabani’nin Süleymaniye’de PKK ile kurduğu ilişki sebebiyle KYB’nin Ankara ofisini kapatıldı. KYB temsilcisi Behroz Gelali Türkiye’yi terk ederken, Dışişleri de “Yerine başkası gelmesin” mesajını iletti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 12:25:28

Dışişleri'nden ofisi kapatılan KYB'ye: “Yerine başkası gelmesin”

Türkiye'nin talebiyle Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Ankara ofisinin kapatılması ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. KYB Ankara Temsilcisi Behroz Gelali ve ofis çalışanları, önceki gün Türkiye'yi terk ederek Süleymaniye'ye dönerken kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmadı.

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre Dışişleri Bakanlığı makamları, KYB yetkililerine “Gelali'nin yerine başkasını da istemiyoruz” mesajını iletti. KYB ofisinin kapatılmasının altında yatan sebebin partinin PKK'yla kurduğu yakın ilişkinin olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Habere Ankara, bu gelişmeden önce PKK'ya yaklaşımı nedeniyle KYB'yi birkaç kez uyardı. Süleymaniye başta olmak üzere KYB'nin kontrolündeki yerleşim yerlerinde PKK'ya ait çok sayıda dernek olduğu, örgütün bölgede kolayca faaliyet alanı bulduğu, bu faaliyetlere karşı tedbir alınmadığı yönünde Türkiye'nin rahatsızlığı KYB'ye iletildi. Durumun devamı halinde Türkiye'nin yaptırım uygulayacağı mesajı verildi.

BARZANİ DE RAHATSIZ

IKBY Mesut Barzani'nin de Süleymaniye'deki idarecilerin PKK varlığına göz yummasından rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. Barzani'yi düşman olarak gören PKK, ideolojik yakınlık hissettiği KYB'ye müttefik gözüyle bakıyor. KYB'nin göz yumması nedeniyle Süleymaniye'ye yerleşen PKK, kentte kültür merkezi adı altında birçok merkezi faaliyete geçirdi. Kendisiyle bağlantılı kurumlar aracılığıyla Süleymaniye'de her yıl festival ve etkinlik tertipleyen PKK, kendi propagandasını yaparak militan devşirmeye çalışıyor. Kuzey Irak'ta PKK'ya katılımın yüksek olduğu yerlerin başında Süleymaniye geliyor.

 

Haber Ara