Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

'Dışişleri'nde kilit isim Sinirlioğlu'

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Dışişleri'nde FETÖ'nün kadrolaşması doğrudan Bakan emriyle yapıldı. Darbe tasfiyelerinin sürdüğü Bakanlık kulislerine göre kadrolaşmada kilit isim Feridun Sinirlioğlu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 20:03:40

'Dışişleri'nde kilit isim Sinirlioğlu'

FETÖ darbe girişimi için başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Dışişleri Bakanığı da mercek altında. Bakanlıkta, tasfiyeler de sürüyor.

Aydınlık gazetesinin haberinde, FETÖ'nün bakanlıkta en yoğun kadrolaştığı dönem olarak Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun Bakan olduğu döneme dikkat çekildi.

Habere göre, bu dönemlerde FETÖ'nün yurt dışında ve yurt içinde  kadrolaşması doğrudan Bakan emri ile yapıldı.

Abdullah Gül'ün 2007'den itibaren Cumhurbaşkanı olması işleri daha da kolaylaştırdı. Dışişleri Bakanı iken, Büyükelçiliklere resmi yazı yollayan Abdullah Gül,  FETÖ'cülerin devlet protokolüne sokulmasını istemişti.

İddialara göre, FETÖ'nün Dışişlerindeki kilit ismi ise Feridun Sinirlioğlu. Sinirlioğlu 2009'da Müsteşar olarak göreve getirildi ve 7 yıl boyunca bu görevde kaldı. Ahmet Davutoğlu Başbakan olduktan sonra ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu göreve getirildi. Ancak bakanlık kulislerine göre ipler, Sinirlioğlu'ndaydı. Uzmanlara göre, Müsteşar, bu süreçte FETÖ'nün yapılanması için kritik görevler üslendi.

Bakanlıkta FETÖ ile temasta olan etkili isimler arasında  Dışişleri Bakanlığı Yardımcılığı görevi yapan Naci Koru da var. Koru, FETÖ'nün yurt dışındaki okullarını “Türk dış politikasının en önemli aktörü” olarak niteliyordu.

Dışişleri kulislerinde Koru'nun örgütle bağlantısına kesin gözüyle bakılıyor.  

Tasfiyelerin de sürdüğü Bakanlıkta, 2'si Büyükelçi 88 kişinin ilişkisi kesildi.

Kazan Başkonsolosluğu'ndaki bir görevli ise Japonya'ya kaçtı.

Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda büyükelçi düzeyinde görevden almalar olacağını söylemişti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU YALANLADI

Müsteşarımız Feridun Bey, bu cemaatle herhangi bir ilgisi de bağlantısı da yoktur. Burada bir kişiyi hedef almak doğru değil. Görevden alınan büyükelçilere baktığınızda bu işi kimin yaptığını görebilirsiniz. Görevden aldığımız büyükelçilere baktığınızda, insan kaynaklarında bu tür işleri organize ettiğini görebiliyoruz. Mülakatlarda komisyon oluşturuluyor, bunları nasıl atlattılar, bunlar da incelenecek. Burada müsteşarımızı hedef almak doğru değil. Ben Feridun Bey ile iki yıldır çalışıyorum, fetö terör örgütüne net bir şekilde karşı olduğunu biliyorum.

Haber Ara