Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Dışişleri Bakanlığından Arakan Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar’da geçen ay Arakan eyaletinin kuzeyindeki emniyet güçlerini hedef alan ve 9 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 11:11:35

Dışişleri Bakanlığından Arakan Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'da geçen ay Arakan eyaletinin kuzeyindeki emniyet güçlerini hedef alan ve 9 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıları kınayarak, tarafları sağduyuyla hareket etmeye çağırdı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bölgede gerilimin tırmanmasından ve yaşanan sivil kayıplardan derin endişe duyulduğu ve bu çerçevede masum insanları hedef alan her türlü şiddet eyleminin kınandığı belirtildi.

Tüm taraflara, şiddetin yeni etnik ve dini temelli çatışmalara yol açmaması için sağduyuyla hareket etme çağrısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sivil halkın daha fazla zarar görmemesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye, Myanmar makamlarını da uluslararası kuruluşlarla azami işbirliğine çağırıyoruz.

Başta insani yardımın önündeki engellerin kaldırılması olmak üzere, insan hakları ihlallerine ilişkin iddiaların tarafsız gözlemciler tarafından incelenmesine izin verilmesi ve bölgede normalleşmenin sağlanması yönünde atılacak adımlara her türlü desteği vermeye hazırız."

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın 17 Kasım'da Cidde'de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplantısında konuyu gündeme getirdiği hatırlatılan açıklamada, İİT Temas Grubu aracılığıyla konunun takip edilmesinin beklendiği kaydedildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara