Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Dışişleri Bakanlığı'ndan konsoloslarla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan 25 Mart Cuma günü gerçekleşen Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları davasında katılan konsoloslarla ilgili açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 15:09:59

Dışişleri Bakanlığı'ndan konsoloslarla ilgili açıklama

Ajanslarda yer alan habere göre: Dışişleri Bakanlığı'ndan 25 Mart Cuma günü gerçekleşen Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları davasında katılan ve burada fotoğraf çekerek sosyal medya üzerinden paylaşım yapan konsoloslarla ilgili açıklama geldi. Açıklamada Dışişleri Bakanlığı yetkilileri "Duyulan rahatsızlık, adı anılan ülkelerin temsilciliklerine iletilmektedir" denildi.

MİT TIR'ları davasında Almanya Büyükelçisi, İngiltere, Fransa, İtalya ve Finlandiya'nın ise konsolosları Dündar'a destek olmak amacıyla İstanbul Adliyesi'nde yer almışlardı.

Bu konu hakkında bugün Harp Akademileri Komutanlığı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"BİR GÜN BİLE BARINDIRMAZLAR"

Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, yetmiyor bir de kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor. Bununla da yetinmiyor, sosyal medyada 'Türkiye'nin nasıl bir ülke olmak istediğine karar vermesi gerektiği' gibi, haddini aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka bir yerde, bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar."

Haber Ara