Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 22:43:01

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:
Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vatan topraklarında huzur, istikrar ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Valiliği tarafından gazi ve şehit aileleri için bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, mübarek ramazanın ikinci gününde iftar sofrasında şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile beraber olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

"Vatan topraklarında huzur, istikrar ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şehitleri minnetle yad ederken, gazilere de şükranlarını sundu.

"Dünyada yüzden fazla ülkede şehitlerimiz ve şehitliklerimiz var" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Afrika'dan Japonya'ya, Malta'dan Myanmar'a kadar şehitlerimiz var. Keza Balkanlar'da, keza Orta Doğu'da keza dünyanın her bölgesinde, barış, adalet ve masum insanları korumak için ve atalarımızın verdiği görevi yerine getirmek için. Gittiğimiz her ülkede şehitlerimizi, şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Dualarımızı yapıyoruz. Bugün dünyada 'kahraman Türk askeri' diye herkes saygı duyuyorsa, bunu tüm gazilerimize ve şehitlerimize, yine dünyanın her yerinde adalet ve barış için şehit olan, gazi olan büyüklerimize, atalarımıza borçluyuz."

Geçtiğimiz günlerde Kore'ye gittiğini ve başta Kore Devlet Başkanı olmak üzere görüştüğü herkesin hala Türk askerlerinin kahramanlığını, destanını anlattığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Gazilerimize ve şehitlerimize çok şey borçluyuz. Hepimizin görevi de tabiki şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimiz ile ailelerine sahip çıkmak. Bu anlayış bizim kültürümüzde var" diye konuştu.

Antalya Valisi Muammer Türker de bugünlere milli birlik ve beraberlik sayesinde ulaşıldığını ifade ederek, etrafımızda olan bütün sıkıntılara rağmen tüm Türkiye'de çok şükür çok büyük sıkıntılar yaşanmadan, birlik ve beraberliğe halel gelmeden bir hayat sürdürüldüğünü ifade etti.

Türker, bunda canlarını seve seve veren şehitler ile gazilerin çok fazla katkısı olduğunu vurgulayarak, şehitlere ve gazilere şükranlarını sundu.

İftar programına AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Çetin Osman Budak ile bazı siyasi parti temsilcileri ile gazi ve şehit aileleri katıldı.

İftar programından önce Kuran-ı Kerim okundu, konuşmalardan önce İl Müftüsü Osman Artan tarafından dua edildi.

Haber Ara