Dolar

32,5563

Euro

34,8810

Altın

2.434,84

Bist

9.645,02

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye ABD'den daha güvenli bir yer

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu rezidansında, bölgede yaşayan Türklerle bir araya geldi. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat yasağını eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 10:14:58

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye ABD'den daha güvenli bir yer

ABD'nin Los Angeles kentinde Türk vatandaşları ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat yasağını eleştirdi.

İşte o açıklamaları:

TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ

ABD'de bakıyoruz yabancı düşmanlığı hat safhada. Bizzat Amerikan yönetiminin, Trump yönetimi ve Başkanı'nın bizzat kendisinin başka ülkeleri nasıl aşağıladığı, hakaret ettiği ortada. Şimdi böyle bir durumda seyahat bakımından Amerika mı daha az güvenli yoksa Türkiye mi daha az güvenli?

Dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkeye müttefikimizin basit yöntemlerle seyahat uyarısı yapması doğrusu ciddi bir iş değildir. Biz ona karşılık verdik. Böyle bir şey yapmak istemeyiz normal şartlarda. Vancouver'da tabii Tillerson ile bu konuyu konuşacağız.

Son seyahat uyarısı gibi bir müttefike ve olgunluğa yakışmayan gereksiz tavırlarla uğraşmamamız lazım. Türkiye, ABD'den daha az güvenli bir ülke değildir. Tersinden söyleyecek olursak Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir

AVDUPA ELEŞTİRİLERİ

Türk milleti uyandı, Türk milletinin yeniden kendisine güveni geldi. Bunu Avrupalı dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkeye ve Türk milletine nasıl davranacağınızı biraz öğrenmeniz lazım. Tepeden bakarak baskıcı anlayışla olmaz, iki eşit ortak gibi konuşacağız. Sorunları da bu şekilde aşacağız."

PYD GERİLİMİ

ABD bizim en önemli müttefiklerimizden biridir. Bazı konularda görüş ayrılıklarımız ve ilişkilerimizde inişler-çıkışlar olabilir ama bu FETÖ meselesi ile ABD'nin PYD'ye silah vermesi meselesi dolayısıyla ilişkilerimizde bir gerginlik var. Bunları da diyalog yoluyla aşmaya çalışıyoruz.

20180113_2_28061703_29709085

FETÖ AÇIKLAMALARI

FETÖ terör örgütünün nasıl hain bir örgüt olduğunu tüm dünya anladı. İnşallah ABD de bunu bir gün anlar. Maalesef Amerika'dan istediğimiz desteği bugüne kadar göremedik. İade taleplerimiz gerçekleşmedi, henüz bir soruşturma açılmadı.

SURİYE'DE DURUM

Suriye'de geçen yıllarda sürekli katliamları konuşuyorduk ama 2017'de özellikle Astana Süreci'yle ve attığımız diğer adımlarla bugün Suriye'de şartlar daha iyi. Tamamen iyi mi, hayır değil. Siyasi çözüm olmadan ve Suriye'ye istikrar getirmeden olmaz ancak iyiye gidiyoruz ve siyasi sürece odaklandık. Türkiye burada başrolü oynuyor.

20180113_2_28061703_29709086

Haber Ara