Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (2)

'Hiç kimse bu trenden inmediği sürece, bu hizmet kervanının orasında, burasında yer bulur ama trenden inen de bir daha kolay kolay bu trene binemez. Bunu da 17 yılda gördük, kimse davadan daha büyük değildir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-25 18:37:11

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (2)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, siyasetin bir bayrak değişimi olduğunu belirterek, "Hiç kimse bu trenden inmediği sürece, bu hizmet kervanının orasında, burasında yer bulur ama trenden inen de bir daha kolay kolay bu trene binemez. Bunu da 17 yılda gördük, kimse davadan daha büyük değildir." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen AK Parti Muratpaşa İlçe 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, daha önce açıklanan vizyon projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Antalya'dan 7 AK Parti milletvekiliyle bir milletvekili gibi çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, kentin projelerini aşama aşama takip ettiklerini ve yeni projeler için çalıştıklarını dile getirdi.

17 yıldır yürüdükleri kutlu yolculukta Muratpaşa teşkilatıyla da güzel anlar yaşadıklarını anlatan Çavuşoğlu, Muratpaşa'da seçim kazanmanın gerçekleştirilemez bir hayal olmadığını, yeterince çalışılırsa hem yerel seçimlerin kazanılabileceğini hem de genel seçimlerde birinci parti olunabileceğini bildirdi.

Türkiye'nin henüz dünyanın en zengin ülkesi olmadığını ancak giderek güçlenen, çok önemli projeleri hayata geçiren bir ülke olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bugün biz güçlü olmasaydık, 15 senedir Türkiye'yi inşa etmeseydik, ekonomik krizler ve saire yıkılır giderdik. Yine küllerinden doğan bir millet olurduk ama tüm kazanımlar giderdi. Bugün biz güçlü olmasaydık Suriye diye bir ülke kalmazdı, oradaki ateş bizi de yakardı." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Suriye meselesine çözüm bulmak için en büyük rolü Türkiye'nin oynadığını, Türkiye olmadan coğrafyada hiçbir şeyin dizayn edilemeyeceğini dosta düşmana gösterdiklerini vurguladı.

- "Sessiz devrimler yapıyoruz"

Bakan Çavuşoğlu, 17 yıldır Türkiye'yi dönüştürmek için Türk milletini tekrar ayağa kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, "İçerde ve dışarda bize olan direncin nedeni nedir? Biz Türkiye'de sessiz devrimler yapıyoruz, Türkiye'yi yeniliyoruz. Yenilikçiyseniz, reformistseniz sizi seven kadar düşmanlarınız da çoğalıyor." dedi.

Fransız ve Alman yetkililere kapalı kapılar arkasında "Nedir derdiniz?" diye sorduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "AB bizim güç dengemiz üzerine kurulmuş, siz girdiğiniz zaman Almanya, Fransa dengesi bozulur." yanıtını aldıklarını söyledi.

Geçen günlerde ABD'de bir kongre üyesinin Washington Büyükelçisini arayarak, "Türkiye kim oluyor da Amerikan vatandaşlarına vize uyguluyor?" diye sorduğunu aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Büyükelçime 'Sen ne dedin?' dedim, 'Senin bunu anlayabilmen için tarih okuman gerekir dedim.' dedi. Türkiye ile ilişkilerinizin sağlıklı yürüyebilmesi için Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz, eski alışkanlıklarınızı unutacaksınız."

Çavuşoğlu, siyasetin bir bayrak değişimi olduğunu, bugün kendi koltuğunda yarın başka birinin oturacağını belirterek, "Önemli olan davanın devam etmesidir." dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Hiç kimse bu trenden inmediği sürece, bu hizmet kervanının orasında, burasında yer bulur ama trenden inen de bir daha kolay kolay bu trene binemez. Bunu da 17 yılda gördük, kimse davadan daha büyük değildir." ifadesini kullandı.

Divan başkanlığını AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın yaptığı kongreye, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve delegeler katıldı.

(Bitti)

Haber Ara