Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Diriliş reytingde zirve yaptı

Altın Kelebek ödül töreninde ‘Yılın Dizisi’ seçilmesine rağmen konuşma hakkı tanınmayan Diriliş Ertuğrul, önceki akşam yayınlanan bölümüyle kendi reyting rekorunu ikiye katladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-19 21:49:08

Diriliş reytingde zirve yaptı

Yayınlanmaya başladığı günden bu yana reyting rekorları kıran TRT1'in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, önceki gün eşi görülmemiş bir başarıya imza attı.

Özetleri dahi diğer tüm programlardan daha fazla izleyici toplayan dizi, 16 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan bölümünde totelde 11.42 reyting alarak, kendi rekorunu katlamış oldu. Bir diğer söyleyişle Çarşamba akşamı her üç televizyon izleyicisinden biri ‘Diriliş'i izledi. Bu reyting patlaması Doğan Medya'nın Altın Kelebekçilerine seyirci tokadı olarak yorumlandı.

SEYİRCİSİNİ İKİYE KATLADI

Hatırlanacağı üzere Diriliş, Altın Kelebek ödüllerinde ‘Yılın Dizisi' seçilmiş, ancak, ekibe konuşma hakkı bile tanınmadan apar topar sahneden indirilmişti.

Üstelik bu terbiyesizlik için özür dilemek üzere sahneye gelen sunucu Okan Bayülgen'in ‘özrü kabahatinden beter' sözleri de büyük tepki çekmiş, bunun üzerine Diriliş ekibi, ödülü iade etmişti. Sonuç itibariyle ödül skandalı Diriliş Ertuğrul'a rating patlaması olarak döndü. Dizi bir önceki bölümde de 10.12 reyting ve 24 share ile de en çok izlenen yapım olmuştu. Ancak bu hafta seyirci sayısını ikiye katlayarak tüm zamanların en iyi reytingini yapan dizi, kendi rekorunu da kırmış oldu.

MİLLİ MAÇTAN ÇOK İZLENDİ

Yayına başladığı günden beri reyting sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmayan Diriliş'in, tıpkı Dallas'lı yıllarda olduğu gibi, Çarşamba akşamları televizyon izleyicisini arttığı da biliniyor. Yani Diriliş, ekstradan bir izleyici kitlesini ekran başına taşıyor. Öyle ki geçen hafta milli maç yayını ile çakışmasına rağmen, kendi izleyicisini kimseye kaptırmayan dizi o hafta da yine en çok izlenen yapım oldu. Şu ana kadar gerçekleşen reyting rakamlarına bakıldığında Diriliş, birinciliğini koruyarak, 2016 yılı dizi izlenme ortalamasını da yükseltmiş oldu. 2016 yılında tüm kanallar ve tüm diziler bazında en yüksek değeri alan Diriliş, yüzde 30'u aşan paylaşım değerleri ile ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı. 

Haber Ara