Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Diriliş Ertuğrul’un ünlü oyuncusu, Meksikalı çiftin Müslüman olmasına vesile oldu

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Celal Al’ı, ABD’nin Los Angeles kentinde mutlu eden bir olay gerçekleşti. Meksikalı çift, özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinden ve Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanındaki insani yardım faaliyetlerinden etkilenerek Müslüman olduklarını dile getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 01:33:04

Diriliş Ertuğrul’un ünlü oyuncusu, Meksikalı çiftin Müslüman olmasına vesile oldu

Diriliş-Ertuğrul'un-ünlü-oyuncusu-Meksikalı-çiftin-Müslüman-olmasına-vesile-oldu-750x422

Amerika'nın Los Angeles kentinde Meksikalı bir çift, "Diriliş Ertuğrul" dizisinden ve Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanındaki insani yardım faaliyetlerinden etkilenerek Müslüman olduklarını açıkladı.

Yayınlandığında Türkiye ve yurt dışında büyük ilgiyle izlenen TRT 1'in sevilen dizisi “Diriliş Ertuğrul”un dünyada yankısı ve etkisi sürüyor. Diziden etkilenen çok sayıda kişinin Müslüman olduğu haberleri de her gün medyaya yansıyor. Son olarak da ABD'nin önde gelen Müslüman organizasyonlarından Amerika Müslüman Cemiyeti (MAS) tarafından Los Angeles'ta düzenlenen yıllık kongreye katılan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Celal Al'ı mutlu eden bir olay meydana geldi. Meksikalı çift, özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinden ve Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanındaki insani yardım faaliyetlerinden etkilenerek Müslüman olduklarını dile getirdi.

Bu yıl 22'ncisi yapılan MAS Yıllık Kongresi, ABD'nin dört bir tarafından Müslümanları bir araya getirdi.

Kongreye Zekat Vakfı'nın konuğu olarak katılan Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularından Al, yoğun ilgiyle karşılaştı.

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz ve Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Bilal Kuşpınar'ın da katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Al, hem Türkiye'yi hem de Diriliş Ertuğrul dizisini anlattı.

Programın bitiminde ünlü oyuncu ile bir araya gelen Meksikalı bir çift, Al ile birlikte Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Diriliş-Ertuğrul'un-ünlü-oyuncusu-Meksikalı-çiftin-Müslüman-olmasına-vesile-oldu-2

Meksikalı çift, özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinden ve Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanındaki insani yardım faaliyetlerinden etkilenerek Müslüman olduklarını dile getirdi. Al ise çifte biri İngilizce, diğeri İspanyolca iki Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

Türkiye'den çok uzaktaki insanların, Türkiye'nin insani faaliyetlerini memnuniyetle takip ettiklerini kaydeden Al, bunun bir örneğini Los Angeles'ta görmekten büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Diriliş-Ertuğrul'un-ünlü-oyuncusu-Meksikalı-çiftin-Müslüman-olmasına-vesile-oldu-3

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara